Parkiranje

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.502
123
63
Oj. Parkiranje mi ne dela problemov ne bocno ne v box, gre vedno iz prve, saj si pomagam da gledam nazaj.
Bi pa mogoce se se naucil samo na ogledalca, sam predno grem "trenirat" bi rad kaksen nasvet, ker mi ni cisto jasno npr,
kako v ogledalcih vidis luknjo, da bi vedel, kdaj zaceti obracanje. Se mi zdi da so parkirani avti tok stran, da so out-of-sight, razn seveda ce si ogledalc vsakic ne prestimujem tega pa ne bi rad pocel. Nastavljena so vedno tako, da svojega avta vec ne vidim, vidim pa kaj je zadaj..

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Če hočeš parkirati ali nasploh voziti vzvratno s pomočjo ogledal, morajo biti nastavljena tako, da vidiš svoj avto nekje od kljuke prednjih vrat nazaj.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
...pa zadnji odbijač, vse ostalo je pa trening in najlepše je ko ga enkrat s pomočjo ogledal bočno parkiraš v šusu
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sploh neznam brez ogledal parkirati, ker v ogledalu točno vidiš robove svojega avta in točno veš koliko imaš prostora do drugega avta...

Edini problem je, da se navadiš koliko je avto dolg, na začetku sem si pomagal tako, da sem svoj prvi del poravnal z avtomobilom zraven mene (če je bila dolžina približno ista).

Vaja dela mojstra
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Vaja, vaja, vaja in pravilna namestitev vzvratnih ogledal.
Jaz sploh ne vem, če se lahko nazaj obrnem ob vzvratnem parkiranju, sem pozabil kako to zgleda
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.851
11.082
113
Ni nekak tak, da postaviš vzporedno z avtom, potem začneš sukat in če te noben, ki pelje mimo, ne oplazi, sučeš kontra
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
z golf 4kami so učili tako, da si z ritjo na enaki višini kot vzporedni avto in motaš kontra do konca, pelješ rikverc, dokler s špegli nisi pri riti istega avta, potem zamotaš kontra - to je tako pri golf 4, če ima avto daljši nos boš seveda butnil
grin1.gif

jaz parkiram itak samo na špegle, ok razen spredenjsko gledam skoz spredno šipo
hysterical-1.gif

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
50
LJ
Najsigurnejše je itak, če glavo obrneš nazaj in hkrati spremljaš vzvratna ogledala. Se domov vozim tudi z službenimi vozili (Berlingi, Kangooji, Trafici,...) in je rajdni krog pri vsakem drugačen (lažje v luknjo parkiram Trafica, kot Berlinga, ki ima nos kot krava). Mojo rikšo pa itak komot zrinem kamorkoli.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Meni je problem parkirati bočno v levo. To vedno zajebem. Prav zanimivo, ker v desno imam dokaj naštudirano in mi navadno rata v prvo, v levo pa raje ne poskušam.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
Vedno na spegle, tud ce vzvratno vozim.... enkrat sem se za hec obrnil pa sem bil cisto izgubljen =/

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Če hočeš parkirati ali nasploh voziti vzvratno s pomočjo ogledal, morajo biti nastavljena tako, da vidiš svoj avto nekje od kljuke prednjih vrat nazaj.

Zakaj že? Malo je sicer odvisno od oblike notranjega roba špeglov, ampak jaz imam nastavljene tako, da avta ne vidim. Je poravnan z robom špegla. Če glavo malček premaknem, vidim, drugače pa ne (razen kake štrleče kljuke pri kakem avtu). Vse ostalo je le nepotrebno povečevanje mrtvega kota.
Aja, pa neba tudi praktično ne vidim v ogledalu. Horizont ceste na ravnem ka prst ali malce več pod zgornjim robom špegla. Nekateri pa nastavijo tako navzgor, kot da so letalski kontrolorji.