Parkiranje pri Očesni kliniki

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Danes sem na OK moral peljati očeta. Ne morem verjeti, da se nikjer v bližini ne da parkirati - najbližje je bila parkirna hiša pri stomatološki kliniki. Niti najmanj me ne moti to da je plačljiva, ampak to, da je taakooooo daleč. cca 1 km.

Parkirišče pri kliniki je pod rampo in dovoljeno samo za zaposlene(!). Česar bolj trapastega že dolgo nisem slišal. Saj ne rečem - tudi zaposleni morajo nekje parkirati, ampak da ni za paciente zagotovljenega niti enega samega parkirnega prostora se mi zdi neverjetno.

Divje itak ne mislim parkirati, pa kakor berem po drugih formih, itak redarji pridno listkajo tam okoli. Sosednji bloki majo tut svoje rampe - kar tudi popolnoma razumem - to je še kuje, da zaradi pacientov ne moreš parkirati pred lastno bajto... tam kjer se da, pa menda "tujcem" radi lomijo brisalce.
crazy1.gif

No, meni s kranjsko tablico bi verjetno še vetrobransko steklo razbili...
smirk-1.gif

Kako se drugi znajdete? Ali je kje možno parkirati bližje in dovolj varno pred objestneži in redarji?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
Očesna klinika na Grablovičevi? Jaz sem na notranjem parkirišču komot parkiral. In sem šel na obisk.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Takoj čez progo je manjši parking za kakšnih 15 avtomobilov, tako da če veš ga lahko pač tam parkiraš.

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
@suicidal: hm, obiski so od 16h naprej? Takrat je parking res prazen in možno da spuščajo tut "civile" notr. Jaz sem bil okoli pol desetih. Notr je blo čist vse zaparkirano, ko sem varnostnika vprašal če lahko tu parkiram, je samo z roko pokazal na tablo, kjer je pisalo samo za zaposlene. Ocenil sem, da na silo skozi rampo raje ne bom zapeljal.
Bom pa poklical in vprašal kako je s parkiranjem v času obiskov.

@Aki1: Tisto je parkirišče od gostilne Dubočica, če se ne motim. Če je javno, potem super.

Hvala obema.

Aki1

Pripravnik
14. okt 2007
485
0
16
Ljubljana
Dvomim, da je tisto njihov parking. Najlažje ga boš našel, ko boš šel mimo tistega malega podvoza mimo avtopralnice Urška in mimo papir servisa v enosmerno ulico, pred to ulico je makadamska potka, ki pelje do parkinga. Na drugi strani tirov pa boš videl očesno kliniko.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Danes sem na OK moral peljati očeta. Ne morem verjeti, da se nikjer v bližini ne da parkirati - najbližje je bila parkirna hiša pri stomatološki kliniki. Niti najmanj me ne moti to da je plačljiva, ampak to, da je taakooooo daleč. cca 1 km.

Parkirišče pri kliniki je pod rampo in dovoljeno samo za zaposlene(!). Česar bolj trapastega že dolgo nisem slišal. Saj ne rečem - tudi zaposleni morajo nekje parkirati, ampak da ni za paciente zagotovljenega niti enega samega parkirnega prostora se mi zdi neverjetno.

Divje itak ne mislim parkirati, pa kakor berem po drugih formih, itak redarji pridno listkajo tam okoli. Sosednji bloki majo tut svoje rampe - kar tudi popolnoma razumem - to je še kuje, da zaradi pacientov ne moreš parkirati pred lastno bajto... tam kjer se da, pa menda "tujcem" radi lomijo brisalce.
crazy1.gif

No, meni s kranjsko tablico bi verjetno še vetrobransko steklo razbili...
smirk-1.gif

Kako se drugi znajdete? Ali je kje možno parkirati bližje in dovolj varno pred objestneži in redarji?

ja res je tam obup, js sm kar med enimi drevesi pustila(beri: tam kjer ostali)...redarjev pa lih ni blo takrat
smile-1.gif
ne vem pa, koliko hodijo

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
pa nimate v lj neke parkinge izven mesta pa pol bus zastojn v mesto?

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
predvidevam da oče ni rosno mlad...kako ga bo pol po busih vlaču?

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Citat:
Uporabnik pikica pravi:

a 1 km pa je lahko prepešačil?
hysterical-1.gif

zanimivo razmišljanje tipične razvajene kokoške. z avtom do vhoda. magari na pločnik, za invalide, travo, sredi ceste, boli te qurac. kako pa se lahko večina upokojencev iz dneva v dan po busih "vlači"
stupid-1.gif

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
lej sploh mi ni problema it mal peš. raj to, kot da parkiram na mestu za invalide itd. vedno parkiram na neko urejeno parkirišče, takrat je bila pač izjema, ker sem šla po mat v bolnco. ker pa večkrat peljem babi v ljubljano, je zanjo fajn, če je parkirano blizu mesta, kamor mora, ker je stara 85let in na berglah. ne vem, kako nej tok prepešač, ker gre že v trgovimo(300m stran) težko. in če bi se našel en [censored], ki bi rekel, naj jo dam na avtobus, bi ga kmal na gobec. vozi se ti z avtobusom, men se ni treba

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113

nevem od kot vlečeš zdaj sebe, pa babico, pa..., vprašal sem za tisto varjanto če pride v poštev, ko parkiraš izven mesta in te zastojn pripelje v mesto, kar je verjetno boljša varjanta kot 1 km peš. bo šlo?

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Bo šlo, samo vsak se verjetno raje pripelje bližje cilju. Bo to šlo?
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Ttisto, kar ti je Aki1 napisal, bo kar najbližje in najlažje. Sicer je pa tam res jeba s parkingom, listke pa redno talajo.

Nazadnje urejeno:

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik Aki pravi:
Dvomim, da je tisto njihov parking. Najlažje ga boš našel, ko boš šel mimo tistega malega podvoza mimo avtopralnice Urška in mimo papir servisa v enosmerno ulico, pred to ulico je makadamska potka, ki pelje do parkinga. Na drugi strani tirov pa boš videl očesno kliniko.
Aaa, s pomočjo ynosove mapce zdaj vem kje misliš, jaz sem zastopil preveč dobesedno - takoj čez progo na levi - 5m.
smile-1.gif
Bom ob naslednjem obisku preveril tudi tam. 3,40€ sicer ni hudo veliko, vendar bi potem pričakoval, da mi ni treba prehoditi še en kilometer za povrh.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
a 1 km pa je lahko prepešačil?
hysterical-1.gif
Pa saj ni pešačil - pri rampi sem njega pa mami spustil ven, jaz sem pa potem šel iskat parking. On je nato pač ostal v kliniki, mami sem pa nato šel iskat.

Citat:
Uporabnica pikica pravi:
Ne, ni tako zelo star, da ne bi mogel na bus, sploh ne. Vendar enostavno nismo pričakovali težav s tako banalnimi stvarmi, kot je parkiranje v bližini. In potem je ad hoc zelo težko najti optimalno rešitev. Najprej sem poskusil na bližnjih parkiriščih sosednjih blokov - rampe. Nato sem se spomnil na garmina na mobilcu, ki je našel dve enako oddaljeni parkirišči. Ker sem eno izmed njih - parkirno hišo - poznal, sem šel kar tja.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
vprašal sem za tisto varjanto če pride v poštev, ko parkiraš izven mesta in te zastojn pripelje v mesto, kar je verjetno boljša varjanta kot 1 km peš.
hm načeloma bi šlo, vendar kot sem rekel - nismo pričakovali težav s parkiranjem. Itak pa te variante niti ne poznam tako dobro - pa prepričan sem, da marsikateri neljubljančan tudi ne. Kje so taka parkirišča? Kako pogosti so avtobusi? A če se v enem avtu pripelje 5 folka, majo vsi zastonj avtobus? (gorenc tuki, razvijam nov poslovni model
wink-1.gif
)

Resno, hvala vsem za nasvete.
nahrung002.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pa sej ce denar ni problem pac narocis taxi od parkirne hise do ocesne klinike, pa prides direkt pred vhod......

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
no tale varianta o taxiju je tudi dobra. Je pa cenejša če parkiraš na drugi strani očesne (nekje v okolici Hoferja) in se od tam odpraviš s taxijem do očesne.
Jaz sem tako "pešačil v KC". Pri hoferju pusti avto in sem bil v 20 minutah v KC. Očesna je pa na pol poti.
Sicer se poslužujem busa, bicikla in v izjemnih priemrih tudi avta (ko vem da parkng ne bo večji problem oziroma da vem da imam "dostavo" do vrat zagotovljeno".
Sicer pa dam raje 1,6€ za bus kot pa precej več za PH.
Z urbano bo pa baje še ceneje (90minut boš lahko brezplačno prestopal). V tem času lahko opraviš en kratek obisk, hiter pregled....)

DrM007

1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
no, najboljša varianta je seveda to, da me je vratar danes spustil noter, ko je bilo parkirišče skoraj prazno. Očitno za obiske velja drugačen režim.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Lahko se zapelješ tudi naprej v smeri Kodeljevega in parkiraš v eni eni izmed ulic okoli gostilne Krpan.
To je peš oddaljeno cca. 100-150 metrov.
Recimo očeta pripelješ do rampe očesne klinike, ti pa avto zapelješ do Kodeljevega.

Ene 3 tedne nazaj sem se med tednom okrog 12h peljal mimo očesne klinike in so glih redarji dajali lisice na vse napačno parkirane avte.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pač povsod okrog KC je problem s parkiranjem in namesto da bi naredili eno poceni visoko in globoko parkirno hišo raje pišejo redarji listke

kdaj pa si že nazadnje samo 2 uri bil v bolnišnici, da bi lahko v plavi coni parkiral?