Parkiranje letališče Dunaj

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.625
2.556
113
Za tako storitev, prevoz na dunaj 2x, prosiš za uslugi, ne zato, da bo poceni.
In za uslugo povprašaš res priviligirance! Je pač velika usluga!

Dawid88

Fizikalc
3. jul 2015
112
30
28
www.spoliraj.me
Da še jaz napišem svojo izkušnjo s parkingom, avgusta smo parkirali pri Orange, cena za 15dni je bila 105€. Konkurent Panda mislim da je bilo cca 190€...

Ključe sem vzel s sabo, vse BP, res da smo na povratni transfer (pristali smo ob 23:50h), čakali cca 15min ampak OK.

Zadovoljni s storitvijo in ceno....

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

tin01

Fizikalc
31. okt 2007
457
23
28
Ali ima kdo izkušnje s parktiger?

Jaz bil za krompirjeve počitnice in tudi že prej.
6 Eurov na dan, brez kompliciranja. 5 minut do železnice in 2 postaji do letališča. 2,40 Eurov v eno smer.
Vlak vozi zelo pogosto. Vpišeš številko tablice in pustiš avto na parkingu. Ključe vzameš s sabo.
Priporočam.

T

raners

Guru
4. mar 2008
3.049
618
113
Spielfeld-Straß Bahnhof

je magična beseda po 14 decembru bo pa več povezav iz Maribora
CLIO15 in ostali, naslednji teden letimo iz dunaja in je kr zanimiva cena z vlakom iz spielfelda za nas 3 (39,80 za vse 3, smo pa iz okolice MB). In ker gremo za 13 dni, bo samo parking stal precej.. Letimo ob 22h, ponudi mi naslednje ure (na https://shop.oebbtickets.at):
1770819607919.png

Zanima me naslednje:
1. So ure odhoda in prihoda dokaj točne ali je stanje podobno našim vlakom?
2. Ker sta na tej poti 2 prestopa in med prestopi tudi po samo 5 min časa, imaš dovolj časa za zamenjat vlak? Če slučajno zamudiš kak vlak, si v pi*di ali pride naslednji dokaj hitro?
3. CLIO15 , v preteklosti si govoril o več odhodih iz MB, ampak če izberem MB, mi sistem ponudi 10 eur dražjo vozovnico iz šentilja.. Verjetno je to nesmiselno, glede na to, da je postaja v spielfeldu oddaljena kakih 5min od šentilja?
4. Kaj se zgodi, če ne rezerviraš sedežev vnaprej? Verjetno se pač vsedeš kje je prostor, kajne?
5. Ali je postaja direkt na letališču? Torej da lahko prideš peš na terminal?
6. Ali za nazaj lahko kupuješ karte sproti? Ko pač prispeš na letališče, greš na postajo in kupiš karto do spielfelda? Pride dosti dražje?

Nazadnje urejeno:

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.576
5.024
113
Če letiš ob 22h sta oba ta dva vlaka prepozna!

Za prestop imaš 5-10 minut vrh glave, vlaki so načelno točni. Rezervacije sedežev niso nujne, boste pač stali če bo polno.
Postaja je na letališču. karte so najcenejše par tedniv/dni vnaprej.

• Všeč mi je
Reactions: raners

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.178
73
48
CLIO15 in ostali, naslednji teden letimo iz dunaja in je kr zanimiva cena z vlakom iz spielfelda za nas 3 (39,80 za vse 3, smo pa iz okolice MB). In ker gremo za 13 dni, bo samo parking stal precej.. Letimo ob 22h, ponudi mi naslednje ure (na https://shop.oebbtickets.at):
Poglej priponko 104042
Zanima me naslednje:
1. So ure odhoda in prihoda dokaj točne ali je stanje podobno našim vlakom?
2. Ker sta na tej poti 2 prestopa in med prestopi tudi po samo 5 min časa, imaš dovolj časa za zamenjat vlak? Če slučajno zamudiš kak vlak, si v pi*di ali pride naslednji dokaj hitro?
3. CLIO15 , v preteklosti si govoril o več odhodih iz MB, ampak če izberem MB, mi sistem ponudi 10 eur dražjo vozovnico iz šentilja.. Verjetno je to nesmiselno, glede na to, da je postaja v spielfeldu oddaljena kakih 5min od šentilja?
4. Kaj se zgodi, če ne rezerviraš sedežev vnaprej? Verjetno se pač vsedeš kje je prostor, kajne?
5. Ali je postaja direkt na letališču? Torej da lahko prideš peš na terminal?
6. Ali za nazaj lahko kupuješ karte sproti? Ko pač prispeš na letališče, greš na postajo in kupiš karto do spielfelda? Pride dosti dražje?
1.So ure odhoda in prihoda dokaj točne ali je stanje podobno našim vlakom? Dokaj točne, nisem doživel večjih zamud
2. Ker sta na tej poti 2 prestopa in med prestopi tudi po samo 5 min časa, imaš dovolj časa za zamenjat vlak? Če slučajno zamudiš kak vlak, si v pi*di ali pride naslednji dokaj hitro? Ponavadi so prestopi na istem peronu ali mogoče en peron naprej....dovolj časa za prestop. Vse tu tudi piše ko karto kupiš oz v OBB appu pof "journey"
1770840147758.png

3. CLIO15 , v preteklosti si govoril o več odhodih iz MB, ampak če izberem MB, mi sistem ponudi 10 eur dražjo vozovnico iz šentilja.. Verjetno je to nesmiselno, glede na to, da je postaja v spielfeldu oddaljena kakih 5min od šentilja? Če se ti gre za 10€ izberi Šentilj mdrugače MB
4. Kaj se zgodi, če ne rezerviraš sedežev vnaprej? Verjetno se pač vsedeš kje je prostor, kajne? Točno tako....vlaki niti niso tako0 polni sploh ob tem času proti Dunaju
5. Ali je postaja direkt na letališču? Torej da lahko prideš peš na terminal? Postaja je pod letališčem 5 minut od terminala ( odvisno kateri ampak vse je walking distance)
6. Ali za nazaj lahko kupuješ karte sproti? Ko pač prispeš na letališče, greš na postajo in kupiš karto do spielfelda? Pride dosti dražje? Naloži si OBB app in karto kupi vnaprej po ugodni ceni....bolj boš odlašal oz se ti bo približeval datum odhoda, dražja bo karta. Bodi pozoren na oznako "sparschine" to so najbolj ugodne karte

OBB home page

Vlak ob 16.05 bo zate najbolj primeren....dve uri do poleta sta ravno dovolj da prideš na letalo. Ampak.....vedno se pa lahko zgodi tudi Murpy

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je

CLIO15

Guru
1. nov 2007
15.676
5.514
113
Gre brez problema.
Iz Maribora za Gradec gre vlak vsako uro Spielfeld pa vsake pol ure.
Če letiš z Ryanair Iz Dunaja boš kar pešačil, če pa z premium pa si direkt pod terminalom.

• Všeč mi je

raners

Guru
4. mar 2008
3.049
618
113
Hvala lepa obema za odgovore.. Samo nekaj me še zanima. Glede na ta dva termina:
1770881810840.png

Če imaš npr.: kupljeno karto za ob 16:09 (torej za vlake 1, RJ 755 in RJX869) in slučajno zamudiš (ali pa si pravočasno na prvem, zamudiš pa drugega), lahko s kupljeno karto nadaljuješ npr.: na IC 532 (torej za naslednji vlak)? Kupiš karte dejansko za točno določene vlake ali za pot od-do?

EDIT: Gemini mi odgovori, da so pri "Sparschiene" cenah karte veljavne za točno te vlake, razen če ima vlak zamudo in za naslednji vlak nisi ti kriv. Potem moraš to javit kontrolorju, ki ti ponavadi dovoli nadaljevanje poti..

Nazadnje urejeno:

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.178
73
48
Hvala lepa obema za odgovore.. Samo nekaj me še zanima. Glede na ta dva termina:
Poglej priponko 104057
Če imaš npr.: kupljeno karto za ob 16:09 (torej za vlake 1, RJ 755 in RJX869) in slučajno zamudiš (ali pa si pravočasno na prvem, zamudiš pa drugega), lahko s kupljeno karto nadaljuješ npr.: na IC 532 (torej za naslednji vlak)? Kupiš karte dejansko za točno določene vlake ali za pot od-do?

EDIT: Gemini mi odgovori, da so pri "Sparschiene" cenah karte veljavne za točno te vlake, razen če ima vlak zamudo in za naslednji vlak nisi ti kriv. Potem moraš to javit kontrolorju, ki ti ponavadi dovoli nadaljevanje poti..
Pri sparschiene je karta samo za vlak za katerega si kupil karto. Za ostale pa ni tako strogo....ampak to ti tudi vedno piše ob nakupu vozovnice