Pariz - eno popoldne

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Ker ste bili več kot odlični pri predlogih glede Dunaja (
roza.gif
), ponavljamo vajo še za Pariz.

Torej kaj početi na decembrsko popoldne/večer v Parizu?

Nekaj za dušo?
Želodček?
Oči?
Mogoče šoping?

BTW Cilj ni "turistični ogled Pariza", saj smo to že naredili.

Cilj je golo UŽIVANJE!
wink-1.gif

Hvala.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Mix med želodcem in očmi - restavracija na stolpu (prej rezerviraj)
Potem pa sprehod-prevoz ob-po Seni, če ne boš zmatrana pa še šoping - v tem primeru zavij levo proti Aleji zmagovalcev.
lp
r

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Včeraj gledala film Paris je taime, pa sem se ful navdušla. Sem bila v Franciji, ampak v Parizu še ne.

Grisbi

Fizikalc
19. jul 2007
2.193
1
36
20 km iz Lj
Če bi imela možnost še enkrat obiskat samo eno stvar v Parizu, bi se odločila za hribček Montmartre,...ob vznožju znamenit Moulin rouge, na poti do vrha umetniki, polno tipičnih francoskih lokalčkov, iz katerih se sliši francoska glasba, na vrhu pa fantastičen razgled nad celoten Pariz, ...edino tam sem dobila res tisti občutek da sem v Franciji, kot jo vidiš v filmu. Je pa res, da sem bila tam spomladi, tako da kako je tam decembra, ti pa ne morem povedat
redface-1.gif
.

http://www.rtvslo.si/tureavant...0&c_id=1150

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
uf, Pariz
srce-1.gif

Me parkrat na mesec prime, da bi se zapeljal tja! In se tud bom!

La Defense mi je bil dober, po pohajkovanje po Champs Elysees ...

img2905.jpg

Žganje sladkorja z absintom in rezanje pomaranč z cimetom in tekilo na podzemni eno uro pred novim letom je blo pa tudi priceless
hysterical-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Vsekakor Montmartre... Oni mali trg za Sacre Coeur je res romantičen. Tudi omenjeni La Defense ni napačen. V božičnem času postavijo na platformi pred slavolokom "miklavžev" sejem in kul drsališče, tako da imaš skoraj občutek da si pred Rockefeller centrom v NYC.

Velja pa se izogniti Eifflovega stolpa (tisoče japoncev pomešanih z nadležnimi črnuhi) in ostalih "ultra" znamenitosti.