seveda sem prebral.... in takšne zadeve zelo dobro poznam.... res bi po tem tvojem predlogu še najboljše, da se zraven zemljiške knjige vpiše še v Guinessa. Pa vendar.... Če si prebral prvi del posta.... razdružitev solastnine. Ne vemo, kolk je parcela velika..... kolkšen delež imajo solastniki, ki se jih da dobiti in so pripravljeni prodati. Če je ta delež sprejemljiv, se pač pogajaš. Stvar bi potekala seveda preko sodišča.... ogromno časa in živcev v praksi. Hočem samo povedati, da niso tolko pomembnoi solastniki z majhnimi deleži, če so recimo trije solastniki vsak po 1/4. Torej je že 3/4... in ostalih sto ostale 1/4. (pa dobro bi bilo pustiti sebe kot lastnika tudi kakšen delež 1/10454 med ostalimi stotimi. Že zaradi tega, če bi se kdo našel kaj dr..ati, moraš biti obveščen).
Ne me zdaj držati za te moje cifre, ker ne vemo
kolk solastnikov se da dobiti, kakšen je ta delež , kolk je to denarja itd.
Predlagal bi potencialnemu kupcu samo to, da naj sešteje deleže največjih solastnikov ki se jih da dobiti in so pripravljeni prodati in kakšna je velikost parcele, ki jo imajo te solastnuiki. Če ti paše.... greš dalje. Pozanimaj se točno pri geodetu, sodišču, mogoče odvetniku kakšen je postopek za razdružitev solastnine. In ko je to končano, pač delaš kupoprodajno pogodbo za to parcelo katere lastnik postaneš 1/1. Parcela mora biti kupcu res zanimiva in pri srcu al pa tako poceni, da se gre igrati z temi stvarmi. Argentince z 1/10465 pa pozab... če bo pršu slučajno kdaj pogledat, kar ne verjamem... še prdnit ne bo mogel na svoj delež, ker je premajhen.