Panasonic TX-P42G30 HDMI problem

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Pozdravljeni,

ali mi zna kdo pomagati. Punca ima doma TV plazmo PanasonicTX-P42G30. Do sedaj je imela Bluray predvajalnik zvezan preko "činčev" danes smo pa v Sparu kupili HDMI kabel. Problem je v tem, da ko kabel vklopim v TV ta zmrzna (daljinec se ne odziva) spodaj pa piše pošiljam podatke po kanalih. Potem je potrebno TV ugasniti in ponovno priklopiti Bluray predvajalnik pa more biti izklopljen. Ali je možno, da je kriv, no name kabel samo mi ni jasno, ker xbox dela BP?

Hvala za pomoč.

sass

Guru
1. sep 2007
5.202
845
113
priklopi HDMI v drug priključek, če pa tudi to ne bo pomagalo, poveži TV na internet ter posodobi programsko opremo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mogoče ga zeza noname kabel. morda kabel ne podpira vseh novih standardov. ta tv zna z enim daljincom preko hdmi upravljat tudi druge naprave. morda je to krivo, da kabel tega ne omogoča in se potem tepejo med seboj.

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Hvala obema, sem probal različne vhode za HDMI pa še vedno ne dela tudi sistem je posodobljen na zadnji firmware tako, da bom danes še probal z dražjim HDMI kablom.

Probam in javim rezultate.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.411
3.803
113
davorinm.wordpress.com
Jaz pa sem na 50G30 ugotovil, da mi HDMI 1 dela rahel šum na signalu. Sem ves čas mislil, da je problem s HDMI kablom ali Xtreamerjem, danes pa sem vse skupaj preklapljal in na HDMI 2,3,4 ni nič šuma, tam se pa vidi na črni. No, saj je 5 let garancije...

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Tudi dražji kabel ne dela, sem pa zasledil na spletu, da ima Panasonic probleme z Philips (katerega imama tudi sam) bluray predvajalniki tako, da bo potrebno zgleda menjati predvajalnik
uf-1.gif