Panasonic DMC-TZ7?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Poznavalci fotografije, eno vprašanje. Imam namen kupit kompaktni digitalni fotoaparat, ki omoogoča ročne nastavitve, še vedno pa je na AUTO sposoben narediti dobre fotografije, da se ne zajebavam vedno. Plus mi je dober zoom in nekako sem se po testih odločil za omenjeni Panasonicov fotoaparat. Bom z nakupom kaj zgrešil glede na moje zahteve (zoom, dobra avtomatika...) ali priporočate kaj drugega? Hvala, zvezdice padejo!

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Ups, po vsem branju že malo mešam vse skupaj
smile-1.gif
. Tega res nima, bi naj bil pa na avtomatiki eden najboljših kompaktov sploh?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Po mojem mnenju je v tem cenovnem razredu to daleč najboljša napravica. Avtomatika iA res deluje kot mora in če želiš le dokumentirat dogodke, je TZ7 odlična izbira, ker se res zelooo redko zmoti z nastavitvami.

Če pa bi se želel umetniško izražat, bo pa to precej težje. Sicer je s spremembami scenskih programov, omejitvami ISO, bliskavico in še čem sicer možno vplivat na zaslonko in čase, a je stvar zelo zamudna.

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Kako moram pri tem Lumixu slikat, da bodo slike normalne ko so objekti v gibanju?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik lan07 pravi:
Kako moram pri tem Lumixu slikat, da bodo slike normalne ko so objekti v gibanju?

Kolegici sem ga posodil za nek rally, pravi da je dobesedno zamrznil avtomobile, tako da mu očitno to ne povzroča težav.

pana

Pripravnik
12. jun 2008
32
0
6
Jaz sem pa bil danes pri kolegu, ki je zaposlen oz. se ukvarja z fotografiranjem; Sem ga vprašal kaj meni o tem aparatu. Pravi da drugače super vse, ampak da barve ne da prave (realne) na fotografijah??
Zanima me mnenje nekoga, ki ga že ima...
LP

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja vsi ljudje so take barve kot v Avatarju.

Ne resno no, ne vem o čem sanja.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
pana: nekaj časa že imam TZ7 in lahko rečem, da dela odlične fotografije. Tudi z barvami vse štima, brez skrbi. Lahko pa posnameš en objekt v čisto drugačnem tonu barv s spremembo scen, to pa drži
smile-1.gif
. Če fotografiraš recimo svečo na mizi na "Inteligent auto" bo sveča na fotografiji pač takšna, kot jo ti vidiš, recimo, da imaš prižgano luč. Če pa jo pritisneš v scenskem načinu namenjenemu prav za sveče, bo pa takšna malo bolj umetniška fotografija, čisto druge barve pa to.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Noben žepni fotič ne da pravih bavr ven, še dslr-i imajo s tem težave. Tukaj lahko nastane vojna, ker vsak drugače vidi ali hoče videt. Se nima smisla prepirat. Če bi ga rad kupil poglej fotke na netu, še kak test preber in boš videl, če ti ustreza.
Fotič ima vrjetno tudi kako nastavitev, da ti že pri fotkanju malo ohladi ali ogreje barve, pač odvisno od okusa.

mare92

Pripravnik
17. avg 2007
941
0
16
Ljubljana
Danes sem dobil amerisko razlicico- ZS3. Je kaj razlik, razen tega da moj nima omejitve z dolžino snemanja?
Barve pa res niso dobre. Kar dobra razlika je v odtenkih.. Se da to kako zrihtati? Kakšne imate kaj nastavitve? Hvala in LP

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Občasno bi posnel kak filmček. Ker imam DVD zapisovalnik (komponento) Panasonic, bi ta video preko AV kabla posnel na hard disk DVD zapisovalnika.
V kakšnem sistemu naj torej snemam, da bo posnetek čim lepši ( pa da bo šla npr. na 4g kartico sprejemljiva minutaža videa)?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Zakaj imam možnost snemanja samo 15 minut ?
Sem da 8giga noter pa ni razlike....kje je finta ,če sploh je?

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Včasih je pametno prebrat navodila!

Panasonic TZ7 se v Evropi prodaja s 15 minutno omejitvijo dolžine snemanja filmčkov, ker naj bi bile naprave, ki omogočajo daljše snemanje, bolj obdavčene. Enaka naprava se (tudi) v USA prodaja pod imenom ZS3, ki pa nima omejitve dolžine (to velja le za AVCHD filmčke, MOVi so vedno omejeni na 2 GB) in snema s 30fps (TZ7 s 25fps).

Novi model TZ10, pa tudi FT2, pa naj bi imela omejitev 30 minut. Ker je zakonodaja še vedno ista mi ni jasno zakaj, ampak tako pač je.