Pametni sistem v Situli

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Živjo,

me zanima ali kdo ve kakšen pametni sistem imajo v objektu Situla v Ljubljani?

Z neko tablično konzolo naj bi upravljal talno gretje, hlajenje, prezračevanje, žaluzije in morda še kaj.

Morda kdo ve od katerega proizvajalca je ta pametni sistem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Proizvajalca pozabil (pogledam ob naslednjem obisku), dela pa bolj neumno. Stalno nekaj pozablja, izgublja nastavitve ...
Da ne govorimo o tem, da se j... zvonca ne da dat bolj na glas kot neko tiho piskanje ...

• Všeč mi je
Reactions: Robbit

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ima morda kdo izkušnje s kakšnimi podobnimi pametnimi sistemi, si ga kdo lasti, kako se obnese in kakšni so bili stroški? Vidim, da so KNX inštalacije evropski standard.

Danes vidim, da so v Novi Gorici izobraževanja/predstavitve na to temo, ampak žal ne morem iti.

I

Izbrisan uporabnik 474

KNX je super, vendar drag kot žafran. Gre za dvožični sistem, kar pomeni, da moraš do vsakega stikala vlačit še parico, da boš sploh lahko kaj priklopil.
Na "cenejši" strani imaš odprtokodni sistem na omrežju Z-Wave, ki je brezžičen. Ustvari lastno omrežje, ki je neodvisno od lokalnega WiFi omrežja. Naprav je veliko in so cenovno dostopne. Obstajajo "out of the box" rešitve (recimo Fibaro, Vera), če se nočeš ukvarjati z postavitvijo sistema. Pri stikalih je pomembno, da zraven poleg faze pripelješ tudi nevtralen vodnik...

Na še cenejši strani imaš Xiaomi sistem (Gateway), ki po mojih izkušnjah deluje izjemno zanesljivo in dobro, je pa odvisen od tvojega WiFi omrežja. Nadalje pa imaš rešitve Alexa/Google v kombinicaji z kakšnimi Sonoff sistemi (pa tudi drugimi), pa kakšni lastni Samsung SmartHub pa še kakšni...

• Všeč mi je
Reactions: gas in Robbit