Palice za nordijsko hojo

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Iščem kvalitetne, lahke (ni nujno karbon) palice za nordijsko hojo. Kje v Ljubljani z okolico ali na Gorenjskem jih lahko kupim? Ne bi še 1x tistih iz Hoferja.
InterSport, Hervis? Že dolgo nisem stopil v te...mega trgovine in mi ponudba ni ravno znana.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a une iz hoferja so bile tudi karbonske?
kaj s je pa zgodilo z njimi, da vem kaj lahko pričakujem. Karbonske imajo 3leta garancije;)

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Poskusi v Tehnomatu v Kranju. Palice za nordijsko hojo imajo resda zložljive (dvodelne), kar nekateri odsvetujejo, so pa zato nastavljive po višini. Poleg tega so palice zelo vzdržljive - pri nas jih uporabljamo že vrsto let (pohodne, lovske) in če se slučajno kaj pokvari, ti brez težav nudijo rezervne dele.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Tiste iz Hoferja niso karbonske. Predvidevam, da so alu. Palice so sicer čvrste, vendar težišče ni dovolj visoko (predvidevam, da zato, ker je preostali del palice, pod ročajem, pretežek). Moteče so tudi vibracije, ki se prenašajo s palice na roke.
Po dobrem letu uporabe, so se menjali le gumijasti nastavki (asflat, druge podlage). Bi rekel, da so ok za začetnika, ki še ni odločen ali bo z NH nadaljeval ali ne.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
V Tehnomatu sem že bil, pa mi tiste palice niso ok, ravno zaradi tega, ker so zložljive. Njihove pohodne palice so ok (tudi zaradi servisa
zmaga.gif
).

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Imam palice Exel že dobre 2 leti, uporabljam za nordijsko hojo in za v hribe, pa so še vedno kot nove. Imajo malo več karbonskih vlaken, tako da so kar lahke. Saj veš, več kot je karbona (in manj aluminija), lažje so in hoja je bolj prijetna, ker ne vlečeš težkih palic za sabo.