Paketna distribucija po EU

COBO

Pripravnik
21. feb 2008
114
0
16
Pozdravljeni,

zanima me s katerimi podjetji sodelujete ( ste sodelovali ) pri pošiljanju manjših paketov ( 0.5 - 2 kg ) po EU ( lahko tudi USA ).

Imam izdelek, ki je tržno zanimiv in bi ga rad tržil tudi direktno, a me skrbi da bi stroški transporta znašali preveč, da bi npr 1 par poslal v London npr.

Vaše izkušnje in okvirne cene bi bile dobrodošle.

Pregledal sem že par strani "znanih" kurirskih servisov in se mi zdijo precej nabite cene. Ne izključujem moznosti da nisem gledal ravno za pravilno zadevo

Lp, COBO
467716-post_slo.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Pošta Slovenije: po EU cca. 1kg težak paket, pospešeno s povratnico cca. 13 EUR. 2kg težak paket ista storitev cca. 19 EUR.
Pa za Italijo se pazi, ker zadeva traja in traja.......... in traja, da pride. Kljub temu, da je pospešeno.
rolleyes-1.gif

In pa za posamezne države je garantiran čas drugačen.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Mislim da je do 2 kg pošta najugodnejša, potem pa ne več. Ne vem pa koliko popusta lahko dobiš pri raznih GLS in podobno, če si pravna oseba - predvidevam, da se da izpogajat še popuste na količino in podobno.

LP

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Italija, Hrvaška, Avstrija ... gre najhitreje Fedex, ker je po cesti. Če se ne motim so tudi od hitrih pošt nekako najcenejši, na količino pa je možen popust.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hitrih pošt ja... Kaj pa normalna pošta? Se mi nekako pri nas najbolj dopade Pošta Slovenije. So tudi zanesljivi. GLS je res cenejši samo se nekako ne zanesem na njih. Problem je tudi če nekomu nekaj pošlješ v Nemčijo in ga ni doma, kje bo on potem to iskal?

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Kurir pusti obvestilo v poštnem nabiralniku stranke, pripiše svojo številko. Stranka pokliče in se dogovori o ponovni dostavi. Simpl ko pasulj, pa še nikam ni treba hodit !

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No pri nas ni tako.. Sem neke zadeve pošiljal preko GLS in res pusti obvestilo s tem da stranka potem sama gre iskal paket v center, ne nosi več ponovno. Razen če imajo kaj na novo..

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Sam sem bil nekaj časa nazaj zaposlen pri Fedexu. Tam so stvari bile tako porihtane, da si se pri stranki pač ponovno oglasil, za druge ne vem, mislim pa da ima DHL podobno.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Tudi drugi ti pustijo pildek, da pokličeš in poveš kdaj naj pridejo.

Kot prejemnik pošiljke sem do sedaj imel še najboljše izkušnje z UPS - sam so predragi, da bi prek njih pošiljal. A tudi z GLS in DPD še nisem imel nekih omembe vrednih problemov.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
vsi ( ups, dpd, gls, fedex , pošta slovenije ) dajo obvestlo + telefon da se zmeniš za drug termin dostave.
drugače pa sta za manjše zadeve najbolj ugodna pošta in pa gls