Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Pri tušmobilu je za moj občutek malo preveč zvezdic
Sicer pa lepa tabela...
Mene pa nekaj čisto informativno zanima. Ko bo tušmobil pokril slovenijo z UMTS900, bo postal potencialno zanimiv tudi zame. Ampak to samo pod pogojem, da se da izklopiti nacionalni roaming (brez ročne izbire omrežja). Torej... ali je možno izklopiti nacionalni roaming brez ročne izbire omrežja?
Drugo leto če bo v jeseni koncesija za UMTS 900 bo Tušmobil imel 98% pokritost prebivalstva s UMTS, prav tako GSM. Sedaj se mi zdi, da ima pokritost s GSM signalom okrog 95%.
V enem časopisu 1 mesec nazaj so sporočili , da naj bi Tušmobil nadgrajeval na HSDPA 14,4 Mbit/s, HSUPA 5,76 Mbit/s. Prav tako naj bi imel HSPA+ (21,6/5,76 Mbit/s) v 35-40% prebivalstva. Če si je Tušmobil res to zamislil bomo videli jeseni ali drugo leto.
Jaz živim na podeželju, pa so bazno 500 metrov ugasnili in verjetno so takrat nadgradili na UMTS. Enih 7 ur je bila ugasnjena in pri bazni Tušmobilov avto. Da ko se pridobi koncesija UMTS900 naj bi jo prižgal še za UMTS.
Potem sem ji pisal na njihov mail in dobil nazaj sporočilo naj bi moja bazna postaja dobila UMTS (verjetn 900) v jeseni. Bomo koliko resnice je tem.
Glede zvezdic je tako. Že 2 leti mam Tušmobil na ročno izbiro omrežja. Pa sem vsak teden na poti Ljubljana - Novo mesto. Pa signal ne jebe. Kdo ni siguren v Tušmobilov signal v svojem kraju naj si kupu predplačniško kartico, ki stane 3,99 €, gor je pa 5,00 € bonusa. Pa stestira signal. Če se ne motim je zdej okrog 350-400 baznih on-air. Načrtovanih pa vsaj še 250-300.