Paketi za mlade

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Lep povzetek
wink-1.gif

Na simobilu bi z orto v 0 + 201 min v ostala omrežja plačal 15 eur. Isto stane pri mobitelu 19 eur. Le da ima mobitel najcenejši prenos podatkov , ki je edini kritični pri moji uporabi in lahko preseže mesečni imit, pa največ klicev imam v mobitel in še najkvalitetnejše omrežje ima mobitel. Niti nisem razmišljal it kam drugam, zaj pa lepo pregledno vidim, da se itak nebi splačalo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Pri tušmobilu je za moj občutek malo preveč zvezdic
smile-1.gif
Sicer pa lepa tabela...

Mene pa nekaj čisto informativno zanima. Ko bo tušmobil pokril slovenijo z UMTS900, bo postal potencialno zanimiv tudi zame. Ampak to samo pod pogojem, da se da izklopiti nacionalni roaming (brez ročne izbire omrežja). Torej... ali je možno izklopiti nacionalni roaming brez ročne izbire omrežja?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
smile-1.gif
Sicer pa lepa tabela...

Mene pa nekaj čisto informativno zanima. Ko bo tušmobil pokril slovenijo z UMTS900, bo postal potencialno zanimiv tudi zame. Ampak to samo pod pogojem, da se da izklopiti nacionalni roaming (brez ročne izbire omrežja). Torej... ali je možno izklopiti nacionalni roaming brez ročne izbire omrežja?

pomojem ne. če maš nastavljeno avtomatsko ti bo lovilo tisti signal, ki bo močnejši od tistih, ki so na tistem območju kjer se nahajaš. drugače pa mislim, da se je neki govorilo, da naj bi z letom '11 tušmobil izključil M@ omrežje, nisem pa siguren. ena opcija pa je še, da si daš, da ročno nastaviš, potem pa izbereš tuš, in mislim, da kjer ga ne bi bilo ne bi bilo nič, potem pa kjer bi spet bil bi ti pa samodejno vzpostavilo povezavo z omrežjem, nisem pa siguren.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
V tabelci je verjetno napaka - prenos podatkov pri Tušmobilu v njihovem omrežju skoraj ne more bit tako poceni - 0,000012 €/kB - verjetno je ena 0 preveč, sicer bi to pomenl 1,2€ za 100MB. Tušmobil stran pa trenutno ne dela, da bi preveril..

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
V tabelci je verjetno napaka - prenos podatkov pri Tušmobilu v njihovem omrežju skoraj ne more bit tako poceni - 0,000012 €/kB - verjetno je ena 0 preveč, sicer bi to pomenl 1,2€ za 100MB. Tušmobil stran pa trenutno ne dela, da bi preveril..
ni napaka
wink-1.gif

0,000012 €/kB velja če vzameš pakete tušmobil15, tušmobil35 ali dodatni paket tušmobil1GB.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
smile-1.gif
Sicer pa lepa tabela...

Drugo leto če bo v jeseni koncesija za UMTS 900 bo Tušmobil imel 98% pokritost prebivalstva s UMTS, prav tako GSM. Sedaj se mi zdi, da ima pokritost s GSM signalom okrog 95%.

V enem časopisu 1 mesec nazaj so sporočili , da naj bi Tušmobil nadgrajeval na HSDPA 14,4 Mbit/s, HSUPA 5,76 Mbit/s. Prav tako naj bi imel HSPA+ (21,6/5,76 Mbit/s) v 35-40% prebivalstva. Če si je Tušmobil res to zamislil bomo videli jeseni ali drugo leto.

Jaz živim na podeželju, pa so bazno 500 metrov ugasnili in verjetno so takrat nadgradili na UMTS. Enih 7 ur je bila ugasnjena in pri bazni Tušmobilov avto. Da ko se pridobi koncesija UMTS900 naj bi jo prižgal še za UMTS.
Potem sem ji pisal na njihov mail in dobil nazaj sporočilo naj bi moja bazna postaja dobila UMTS (verjetn 900) v jeseni. Bomo koliko resnice je tem.

Glede zvezdic je tako. Že 2 leti mam Tušmobil na ročno izbiro omrežja. Pa sem vsak teden na poti Ljubljana - Novo mesto. Pa signal ne jebe. Kdo ni siguren v Tušmobilov signal v svojem kraju naj si kupu predplačniško kartico, ki stane 3,99 €, gor je pa 5,00 € bonusa. Pa stestira signal. Če se ne motim je zdej okrog 350-400 baznih on-air. Načrtovanih pa vsaj še 250-300.

Nazadnje urejeno:

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ravno to sem mislil omeniti, pri Tušu preveč zvezdic in opomb. Sicer je stvar OK, me pa zanima za Tušmobil, ko gostuješ na m@ omrežju?

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Ravno to sem mislil omeniti, pri Tušu preveč zvezdic in opomb. Sicer je stvar OK, me pa zanima za Tušmobil, ko gostuješ na m@ omrežju?
Do 9.6 so vse ugodnosti veljajo tudi v m@ omrežju. To je bila Tušmobilova podražitev, da ugodnosti obstajajo le v tušmobilovem omrežju, ter da je po novem na m@ omrežju 60 sekundni interval. s 1.7 pa so se podražali klici iz 0,10 na 0,15 €/min, razen v paketu tušmobilBREZ in 70biz.

Po eni strani je dobro da so zvezdice. Če ne bi bilo m@ roaminga zvezdic ne bi bilo in bi bila slabša ponudba a ne? Kar sem se naučil je dobro imeti več zvezdic in jih obrazložiti po kmečko. Pomembno pri vsem tem je da se zaveš to uporabnost dobim AMPAK velja tukaj in tukaj. Da veš da nisi nategnen :D

Sem pa v primerjavo dodal katere zakupljene stvari velja za klice in katere za videoklice.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Kar se zvezdic tiče, je vse OK, da ne bo pomote in pravilno, da si obrazložil. Bi bilo zanimivo videti tudi, koliko stvar pride nekoga, ki je več ali manj v nacionalnem roamingu - torej dodaten stolpec v tabeli, ko je naročnik Tušmobila na Mobitelovem omrežju. Samo kot predlog, stran in odločitev pa je tvoja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce noce telefonirati ali pa je doma sredi Celja, potem vsekakor ne, sicer bo pa bolj malo koristi od narocnine. Npr. v Sk. Loki, ki ni ravno najmanjsa vasica nekje v Kocevskem Rogu, na zemljevidu pa je oznacena z oranzno (ces da je pokrita s signalom), telefon (GSM 900/1800) najde samo M@ in S!, tudi ce grem ven na balkon. Samo ugibam lahko kako je na kaksni bolj odrocni lokaciji.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ce noce telefonirati ali pa je doma sredi Celja, potem vsekakor ne, sicer bo pa bolj malo koristi od narocnine. Npr. v Sk. Loki, ki ni ravno najmanjsa vasica nekje v Kocevskem Rogu, na zemljevidu pa je oznacena z oranzno (ces da je pokrita s signalom), telefon (GSM 900/1800) najde samo M@ in S!, tudi ce grem ven na balkon. Samo ugibam lahko kako je na kaksni bolj odrocni lokaciji.
Se mi je tudi že zgodilo v Beli kRajini da sem bil pri enih. Pa tm za mizo me nekdo kliče in se pogovarjam, drugi so me pa gledal kako lahko kličem ker m@ in s! ne vleče. To je vse relativno.

Ker sem sam na Tušmobilu že 3 leta in imam na telefonu program za jakost signala bi na uč rekel:
- 75% prebivalstva ne rabi m@ roamigna
- 20% prebivalstva ima tušev signal pa je kje pa kje neuporaben
- 5% brez signala.

Drgač pa na tuševem zemljevidu je:
- rdeča barva je polna jakost signala
- oranžna pa nizka jakost signala

Zemljevid bi bil ok če bi bil večji, moram pa rečt da ni idealen. Vsaj lahko s pomanjšanjem izgubimo določene informacije. Se mi je pa tudi zgodilo da je bila pri eni bazni pokritost 3 mesece prej prikazana na zemljevidu, preden je bila bazna dejansko prižgana :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Meni se zdi vse oranzna, ena je bolj bleda, druga pa bolj temna
smile-1.gif
No, Sk. Loka je na zemljevidu na temnejsem ("rdecem") podrocju, ce gres na zemljevidu po tisti manjsi cesti, ki iz ljubljanske obvoznice zavije proti severozahodu, potem prva levo, in potem do naslednjega "krizisca" (najbolj zahodni vogal trikotnika, ki ga tvorijo ceste Sk. Loka - Kranj - Jeprca), potem vidis, da je zahodno od tega vogala (kjer se nahaja cel kraj z izjemo dveh dislociranih naselij in parih vasic) podrocje s premerom ~5 km, ki naj bi bilo popolnoma pokrito, naokoli pa se svetlo oranzno podrocje vsaj se enkrat vecjega premera ... in tam ne samo da bi bil slab signal, ampak ni videti na telefonu nicesar razen Mobitela in SImobila.

Nic, in to v centru mesta, pa ne gre za kaksno Idrijo, kjer je ocitno popolna tema se po njihovih podatkih (pobarvano je z rjavo). Lepa slikica torej, a povsem neuporabna.