Pa šinfajo čez vinjete

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
se opravičujem:

split - veliko pristanišče
hysterical-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Drago, ampak po drugi strani se mi zdi, da gre za kar realne cene. Za prevoz oseb se mi še zmeraj zdi cena trajekta socialna. Koliko bi pri nas stal časovno tako dolg prevoz z avtobusom, če bi ti avtobusi bili izkoriščani samo 4 mesece? Primerjava je sicer malo iz petnih žil potegnjena, čisto mimo pa tudi ni. Goriva ladja na kg prepeljane mase verjetno porabi manj, zastonj pa trajekt in zaposleni vseeno niso.

I

Izbrisan uporabnik #488

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem bil leta nazaj tam, pa ne vidim razloga, da bi šel še kdaj.

Meni ni nič posebnega.

tebi pa priporočam Prižbo, bi imel razgled na vilo nekega nekdanjega veljaka.
evil.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Alternativa torej je
smile-1.gif

Itak, da je. Ampak je treba novico napihnit kolikor je mogoče.

Jaz se vedno peljem čez Pelješac, največkrat kar po magistrali od Reke, ker mi je že sama pot doživetje in ne nuja. Torej je strošek bencin, nobene cestnine in trajekt Orebič - Korčula (dobrih 100KUN v eno smer za 2 osebi)
Edino za nazaj grem po navadi na AC na odseku Split - Zadar.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
šinfajo čez vinjete , ker je cestnina za njihovo AC iz ZG do meje relativno nizka.
Drugače pa jih itak ne iporabljajo, ker so jim predrage. Izven sezone so njihove AC praktično prazne.

Članek pa je blesavo napisan.
Eni pač imajo težave z južnimi sosedi. takim predlagam včlanitev v alkaido pa naj se potem demonstrativno razstrelijo nekje s somišljeniki

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sploh pa primerjat cene vinjete in cene trajekta. Čudno da ne primerjajo ceno aviona do Münchna in ceno vinjete na Slovaškem.

Če ne maraš Hrvatov (vendar pa si vsako leto tam pri njih na dopustu), potem lahko primerjaš tudi ceno kosa lubenice v Grčiji ter ceno runde desetih pirov na Stradunu, gotovo dokažeš, kako so hrčki dragi.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
čudno da niso vzeli kakšne poti za trajekt iz trsta. sicer pa so navade ljudi čudne. nekak normalnlo je, da vzameš najcenejšo linijo po mojem, no razen če te moti ena ura dodatne vožnje po AC
čakam, da bo kak 24kur ali drug ugleden cajting naredil recimo primerjavo cen in dokazal kako je na hrvaškem vse dražje kor pri nas.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Pa še v Medžugorje se vmes zapelješ

Potem pa izlet postane bistveno dražji, tako da to ni dobra alternativa
evil.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.433
2.784
113
Delno zavajajo, ker cene, ki so jih napisali ne veljajo za os. avtomobil, ampak za kombije oz. kot je pri njih napisano vozila daljsa od 5m... In te cene so x2. Nesramno.