P406 2.0 16V coupe

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Že nekaj časa me mika ta avtomobil...zato bi rad čimveč zvedel o morebitnih hibah in problemih omenjenega avtomobila (pa tudi o dobrih lastnostih)...se lahko ta avtomobil uvozi iz Nemčije - tam je namreč malo večja izbira teh avtomobilov kot pri nas, sicer če si izračunam vse stroške, me pride le malenkost ceneje, kot v SLO, gledam letnik okrog 99 oziroma do 5000 eur (skupaj s stroški in uvoznimi dajatvami)...pogoj klima, po možnosti avtomatska...

Vem, da bi lahko to spraševal na peugeot forumu, a dvomim, da bi mi tam kdo napisal kaj slabega o tem avtomobilu
tongue-1.gif

s1m0n

Pripravnik
8. avg 2007
431
0
16
37
upam da ga boš zavaroval za vse kar je možno, ker če ga razbiješ boš dal za popravilo več kot pa si dal za njega. Drugače pa tudi jaz nisem slišal nič slabega o tem avtu. Mi je pa osebno še vedno eden najlepših avtov. Pa za tak avto se spodobi, da ga vzameš z vso opremo in po možnosti še z mašno 3.0. Sicer pa je pomoje tudi 2.0 dovolj.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Žal pride v poštev samo do zgoraj omenjene vrednosti...hdi-ja pa za ta denar ne dobiš

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Prijatu ga ima. Avto je z vso opremo in pripeljan iz Deutschland-da. Lep avto tle ni kej, lepo bi bilo enkrat peljat 3.0 motor
tongue-1.gif
. Vse kar je bilo narobe je neka kontrolna lučka, ki kaže motor. Tut na servisu niso ugotovili kaj je narobe. Kar sem mi je bilo sumljivo, so bili km-ji. Nekam mal jih je bilo za ta letnik, ampak avto mu po treh letih še vedno služi lepo. Imel pa je dva karambola, sicer manjsi trki. Ekrat je enga pošlajsal mal bol, kmalu za tem, se mu je pa ena v rit zaletela. Mal mu je šlo na jok, ker je tolk koštal. Sej mi je povedal, pa sem pozabu.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Se strinjam. Eden najlepših avtov zame še vedno. Večina 2.0 mašin še nima avtomatske klime (mislim da dobiš v modelih tam nekje od leta 2000 dalje, mogoče tudi 99, prej pa zagotovo ne). Modeli 3.0 imajo skoraj brez izjeme avtomatsko klimo. Sicer imajo bolj ali manj enake ali podobne hibe kot kaki navadni 406 modeli. 1. dragi deli, 2. dragi deli, 3. elektronika (kak števec skače, kak lmm kje odpove, pa kaka lučka za airbage kdaj pa kdaj sveti). Sicer pa mislim da večjih težav z njimi ne bi smelo biti. Sem bil že ene 3x na tem da ga kupim. Prvič sem bil že zmenjen, ko pa mi je tip poslal kopijo prometne sem ugotovil da ni 2. lastnik in da je bil avto popravljan pod kasko 2x, čeprav je trdil da je nepoškodovan, zato sem ga odpikal (če je o tem lagal kwa vem kaj vse je narobe). Potem sem gledal enega pri Summitu, pa je bil razbit in relativno slabo popraljen. Tistega 3.0 pri Modrem levu so mi pred nosom odpeljali (rumenega), enega v Domžalah sem šel pa sprobat pa mi je na testni vožnji cukal (kao nič, ampak vem da je bil lmm, pa board computer je napako javljal pri vžigu). Skratka do sedaj še nisem našel brezhibnega za mojo denarnico, sem pa imel P406 in razen elektronike in enega termostata ni bilo težav. Po obliki zame itak zakon, sicer po motorju zanesljiv. Probaj dobiti 2.0 z avtomatsko klimo (ima display za klimo).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Na izlakah , Avto Feštanj je dolgo časa prodajal Pug-a 3.0 V6. Zamenjati bi bilo treba prednjo šipo in odbijač malo poravit....Prodaja(l) ga je zalep denar; beri: nizko ceno. Je pa v metalik modri barvi, črn usnje, 18 col felge....lep za popiz..it

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
Imel sem se moznost cca. 14 dni voziti s 3.0 .Ni da ni od opreme ,usnje ,vsa elektrika , se sploh ne spomnem da bi kaj pogresal najbolj pa so me navdušile brembo prednje čeljusti ki več kot odlično opravljajo svojo nalogo ,usnjeni sedeži bi lahko imeli malo več ledvene opore vendar je na koncu voznja se vedno zelo zelo udobna ,če ga primjam npr z drugimi avtomobili primerljiva predzadnji petici z usnjem .Kar pa se motorja tiče bi lahko od njega pričakoval mogoče kanček več prožnosti pri višjih vrtljajih ( vse se dogaja med 4 in 5 K potem pa umre ) ,vse pa se konča pri porabi ,ki je okoli 12L na 100Km ob zelo šparovni vožnji po mestu in je v mojih 14 dneh bila ob rednem preganjanju relacija mesto -avocesta vedno čez 16L na 100Km ( v 14 dneh skuril 2 polna kesla
bonk.gif
)

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
a se ta avto da predelat na plin . če maš npr. 3.0 motor bi bila vožnja potem bistveno cenejša.

lp

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Vse bencinarje se da predelat na plin ...

Jaz imam sedaj predelanega 2.5l V6 Freelanderja ...

Zadeva teče ko urca ...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Na izlakah , Avto Feštanj je dolgo časa prodajal Pug-a 3.0 V6. Zamenjati bi bilo treba prednjo šipo in odbijač malo poravit....Prodaja(l) ga je zalep denar; beri: nizko ceno. Je pa v metalik modri barvi, črn usnje, 18 col felge....lep za popiz..it

tega se pa spomnim še iz "zlatih časov ilegalcev" na brnčičevi, res lep avto
smile-1.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:

tega se pa spomnim še iz "zlatih časov ilegalcev" na brnčičevi, res lep avto
smile-1.gif

Ta avto je bil že parkrat totalka razsut tak če je še navoljo raje pozabi