P206 elektricni problem?

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zdravo, v P206 med voznjo same od sebe crknejo luci v dashboardu, osvetlitev v digitalni urici na armaturki utripne oz zacne bolj svetit, ce imam ob vsem tem prizgane se dolge luci, pa le-te ugasnjejo. kratke luci svetijo normalno naprej in se ne ugasajo.

ce tapnem po glavi rocice za zmigavce oz. luci (ista rocica, na levi strani), se lucke v dashboiardu spet nazaj vklopijo in nato nekaj casa dela, nato pa spet vse ugasne (vcasih v intervalu parih sekund, vcasih drzi par minut, vcasih tud pol ure).

nerodno je vozit ponoci, ko moram skoz tapkat po rocici, da imam dahsboard osvetljen.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
celi avto podret ali samo dashboard? ce je napaka v dashboardu, a lahko vpliva na to da dolge luci izklopi?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
celi avto podret ali samo dashboard? ce je napaka v dashboardu, a lahko vpliva na to da dolge luci izklopi?

stikala oz rocke imajo veze z lucmi ne dashboard, sicer je stevce zelo enostavno ven vzet, plastiko nad stevci odpuls in odsrafuas en torx se mi zdi. Skratka podri pa bos videl ce je kje slab stik, sicer mi ni cist jasno kaj bi imela rocka veze z utripanjem stevcev.

Nazadnje urejeno:

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tud meni ni jasno kaj bi rocka imela s tem. ampak ko jo ruknem, zacne spet vse delat. bom probal razdret, na videu ni tezko

p.s.: na avtu znam menjat gumo, odpret haubo in preverit olje ter dolit tekocine, ter zice dat dol. mehanika se nisem nikoli spilal, tak da go easy on me
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.611
713
113
slab stik na stikalu za kratke luči.

tedaj ti ne svetijo več kot kratke, ampak kot "dnevne"
in zato se spremeni osvetlitev armaturke in ugasnejo dolge, "kratke" še vedno svetijo

Nazadnje urejeno:

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
99.9% zanič ročka za luči, ki zgublja stik. Verjetno bo potrebna menjava, ker je eden od kontaktov pregret/stopljen.
Lahko pa ga razdreš in poskusiš očistiti, navodila tukaj. Pazi na vzmeti ob odpiranju/sestavljanju.

Nazadnje urejeno: