P: Audi 100 1977 letnik

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Pozdrav vsem
pozdrav.gif

Torej - prišel je čas, ko se je dedek odločil, da je ima dovolj vozniških izkušen za čas tega življenja in smo avto dokončno odjavili iz prometa ter ga začeli pripravljat na prodajo. Ima kdo kaj več izkušenj s takšnimi starejšimi vozili?
Avto je 1977 letnik, 1.6 bencinar s 63kw oz. 85 konjskimi močmi, kilometrov nima praktilno nič, ohranjen je pa tudi skoraj tipi-topi, sploh glede na svoja leta. V bistvu ima samo 1 oz. dve praski, eno vdrtinico na spodnjem sprednjem delu odbijača ter zaradi sonca zbledele ročke za luči ter smerokaze, ostalo je kot novo. Takšna vozila se v Nemčiji prodajajo za več tisoč €, se vam kaj sanja kako je pa s tem na našem trgu? Kakšne slabe 3 jurje € je sigurno vreden.....

Pa še ena slika za lažjo predstavo (več jih sledi kasneje, ko bo avto očiščen, po besedah dedka je zdaj umazan ko sam vrag
grin1.gif
):

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Genau istega je imel moj fotr. Še zdej ga imam pred očmi.....

Iz prve roke povem, da ga drago prodaj, če ne ti bo žal oz. ga je škoda prodat.

Raje ga ti voz.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Naj ga kupi tisti ki ima deset jurjev in ne ve kam z njimi. Nekaj jih naj da sem. Vsako leto bo nekaj dobil.
Previdno postavi ceno, ker najbrž res bi lahko dobil dobro ceno za njega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Hehe...ja saj jaz ga najraje sploh nebi prodal ampak pustil lepo v garaži...seveda po predpripravi na daljšo "čakalno" dobo. Dedku se je pa po smrti babice dobesedno sesul cel svet (skupaj sta bila preko 60 let, star je 91 let) in bi se ga zdaj rad znebil, samo da ga ne gleda več. Če se je že menil z enim, da ga proda za okoli 300-500€, haloooooo. Pol sem ga pa jaz malce razsvetlil s cenami primerljivih avtomobilov drugod po evropi (3000+ €), naš trg je tako ali tako premajhen in so cene posledično nekaj popolnoma svojega. Matr no..moram ga prepričat, da ga naj pusti lepo pri miru v garaži.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Naj ga kupi tisti ki ima deset jurjev in ne ve kam z njimi. Nekaj jih naj da sem. Vsako leto bo nekaj dobil.
Previdno postavi ceno, ker najbrž res bi lahko dobil dobro ceno za njega.

Res je ampak ob predpostavki, da ga kupi nekdo, ki ve kaj kupuje. In se seveda tudi zaveda, da tak avto že pridobiva na vrednosti in ne izgublja. Dejansko razmišljam, da ga jaz odkupim ampak ga moram potem še prepričat, da mi ga naj pusti imeti v tej garaži, to mu pa ni všeč
jezen.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Btw, a kakšen konkreten Audi forum obstaja pri nas? Sem našel enega pa ima celo 13 članov
grin1.gif

@Notranjc - Itak. Samo da se ga naprej opere in dobro pofotka
zmaga.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.595
113
Emona / Carnium
Sami Saudijci tukaj
evil.gif

Daš na ibej, mobajl.de in autoskaut. Cena: kva pa vem. Sm šu mau gledat pa sm kr razočaran. Kok morš bit šele ti
cry12bpy.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Ma sej cena itak raste, ne se preveč sekirat
grims-1.gif
Drugače pa mi je primarno, da mi dedka ne nategnejo (lol) in da ga ne proda za zgolj par sto € ampak za predmetu primerno ceno. Jaz si od tega tako ali tako ne obetam nič profita.

Dokler ne nanese seveda na to, da ga odkupim jaz, pol bo pa to drugačna štorija
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

to je treba registrirat, certifikat veterana, malo še kaj urediti pol pa prodajat ali met

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Kolega je kupil ravnokar 100ko, leto mlajšega in bele barve, 45k km prevoženih, malo manj kot 3 jurje je dal zanj.... kar je dnar, pa ni dnar, kakor vzameš... nekam v tujino bi se ga morda dalo bolje prodati. Jaz bi ga za tak denar raje konzerviral
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.831
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
In? Je dedek že vesel, ker ne gleda več avta?

Mah, še vedno ga gleda...kar je meni v bistvu povsem ok, glede na to, da na splošno nasprotujem prodaji
smile-1.gif