Ožilje

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Prvo me zanima ce se kaj TAKEGA splaca ali ti lahko naredi vsak zdravnik?

Kot drugo me pa zanima kako bi lahko pri zdravniku aktiviral pregled ozilja, nevem a je zadosten razlog holesterol pa dedno slabo ozilje da prides do takega pregleda?

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
tole je bolj kot ne neka alternativna metoda pregledovanja ožilja,arteriografija ne spada med preventivni pregled po WHOju.
verjetno te zanimajo srčne žile.koronarografijo ti bodo delali v primeru kakih težav ne pa v preventivne namene

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Se strinjam, UZ vratnih žil je čist ok preiskava, neinvazivne, dobro dostopna in da precej podatkov o stanju preostalih žil.

shift

Guru
20. jul 2007
9.894
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:
Se strinjam, UZ vratnih žil je čist ok preiskava, neinvazivne, dobro dostopna in da precej podatkov o stanju preostalih žil.

sploh ne.uz vratnih žil je lahko BP pa so koronarke v slabem stanju.prav ltako je pogosto lahko tudi pobratno.ali so vratne žile "zavite" in patološke med tem ko so koronarke v razsulu.je pa res da z u vratnih žil lahko dokažemo večjo dovzetnost za CVI

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik roseanne pravi:

sploh ne.uz vratnih žil je lahko BP pa so koronarke v slabem stanju.prav ltako je pogosto lahko tudi pobratno.ali so vratne žile "zavite" in patološke med tem ko so koronarke v razsulu.je pa res da z u vratnih žil lahko dokažemo večjo dovzetnost za CVI

Drži kot pribito

Black

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
CVI = cerebrovaskularni inzult. Po domače: možganska kap.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Neki takega je šla enkrat moja mat, pa je rekla da je bolj čira čara zadeva. Vse nekaj slabo, samo da se "zdraviš" v njihovi "ordinaciji". Bulšit, po domače. Taprave teste dobiš pa pri tapravih zdravnikih.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Prvo me zanima ce se kaj TAKEGA splaca ali ti lahko naredi vsak zdravnik?

Kot drugo me pa zanima kako bi lahko pri zdravniku aktiviral pregled ozilja, nevem a je zadosten razlog holesterol pa dedno slabo ozilje da prides do takega pregleda?

Arteriografija ki se tukaj promovira je relativno nova metoda ki je ze precej skomercializirana. trzi jo namrec eno madzarsko podjetje.

Niso pa rezultati preiskave poponoma za ignorirat, so kar zanesljiv "napovedni dejavnik" zraven recimo stanja sladkorja in mascob v krvi.

mirko_77

Pripravnik
6. feb 2014
80
0
6
Imela je UZ vratu in ščitnice v bistvu in ne vratnih žil.
Je 50 € v njihovem ceniku.