Oviranje prehoda iz kluba v klub

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
pozdrav.gif

Upam, da se tu najdete taki maherji, ki mi boste lahko kaj svetovali glede naslednjega problema:

Torej, treniraš v klubu A in si eden izmed vodilnih igralcev. Vendar ta klub ni perspektiven... Dobiš ponudbo iz kluba B, ki je veliko boljše organiziran in kjer ti ponujajo eno izmed glavnih vlog. Seveda ti klub A jasno pove, da te ne spusti, zahteva odškodnino, ki je precej visoka in je sam ne moreš plačati (klub B pa tudi verjetno ne). V klubu A nisi ničesar podpisoval, le registracijo za eno leto, da igraš pri njih, ki pa sedaj poteče.

Na lep način torej ne bo šlo. Če bo potrebno, se bo najelo tudi odvetnika. Vendar me zanima, če je pred odvetnikom še kakšna druga pot oziroma, če kje piše, da ne moreš iti kar tako iz kluba???

Za vsak nasvet bi bil zelo hvaležen...
crazy1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne moreš, to določajo zveze

recimo pri odbojki je tako - igralci so kategorizirani - primer:
igralec, ki igra v 3. ligi ~ 1500 eurov
2.ligi - 2000 eurov
...
...
reprezentant Xk eurov

to so osnovne odškodnine, ki klubu pripadajo, to je nekaj, da recimo en klub dobi vsaj nekaj, če mu že neke mlade perspektivne igralce speljejo, al pa ti igralca vzgojiš in ti ga potem odpeljejo zastonj...

mimo tega ne gre, če te klub ne spusti

je pa recimo pri odbojki tako, da če 2 celi sezoni, nisi registriran za noben klub, si avtomatsko prosti igralec in zate ni odškodnine, po 1 sezoni neigranja, pa je odškodnina samo še 50%

no da še na kratko povzamem: če nimaš kje podpisano, da lahko greš za đabe potem ne moreš it če te ne spustijo, lahko pač nehaš igrat

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Ampak kako hudiča postaneš kar "last" kluba? Kolikor sem preletel pravilnik, bi morala imeti sklenjeno pogodbo. Pa saj ne gre za člane, šport je pa košarka.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
take stvari so se včasih dogajale v kranjskem triglavu.ko si bil "njihov" te niso jeb.ali pet posto kaj šele da bi ti dali kakšno pogodbo ko pa si hotel oditi pa te niso pustili oziroma ti niso dali izpisnice

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Poznam Triglav in tu je situacija popolnoma enaka... Prasci, ki ti nikoli nič ne dajo, ko pa hočeš oditi, bi pa pobrali odškodnino... Otroku pa vse dol pade...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne za kater kol klub, samo v zameno za odškodnino te morajo spustiti, odškodnina pa je določena s pravilnikom KZS, ne vem pa kolk je to

meni se sicer zdi to logično, da je klub upravičen do odškodnine za igralca, na katerega računajo, pa so ga vzgojili..