Outlook - pravila za poslano pošto

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Živjo,

mene pa zanima, ali je v Outlooku možno nastaviti pravila za samodejno razvrščanje poslane pošte v določene mape?
Da mi ne bo potrebno tega počet ročno za vsako sporočilo oz. več njih posebej.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Outlook 2013

Želim da mi e-pošto, ki je poslana prejemnika XY avtomatsko premakne v mapo A, za prejemnika XZ avtomatsko premakne v mapo B, itd....

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Ustvariš pravilo:
- v zgornji polovici okvirčka odkljukaš "poslano za", vpišeš mail
- v spodnji polovici okvirčka odkljukaš "element premakni v mapo" in izbereš mapo

Navodila:https://www.howto-outlook.com/howto/sortoutgoingmail.htm#step2

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
KZS

Hvala vsem za odgovore.
Pravila sem ustvaril, vendar mi ne delujejo. Kljub pravilu pošta ostane v mapi poslano in se ne sortira v določeno mapo.
Uporabljam IMAP, če to kaj pomeni?

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Edina stvar, ki mi pade na pamet je, da ko ustvariš novo pravilo, klikneš spodaj desno še na "advanced options" (mam angleške win, ne vem, kako je v slovenskih)...
Tam potem imaš v peti vrstici možnost odkljukat "through the specified account". Spodaj se ti pojavi ta zadeva, klikneš na "specified" in izbereš iz katerega računa - če je not tvoj IMAP račun, bi moralo delat... Če ga ni, uf, potem pa več ne vem... Sorči...

nuvi3790

Fizikalc
30. jan 2012
1.677
7
38
Rogaška Slatina
Lep pozdrav, bom vprašal kar tukaj . Imam Qutlook 2010, win10, ko bi rad odprl kako povezavo v mailu, mi napiše tole obvestilo "" Ta operacija je bila preklicana zaradi omejitev, ki veljajo v tem računalniku. Obrnite se na skrbnika sistema!

Prosim za pomoč, hvala.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tole ti ne pomaga prav nič, če je računalnik v domeni in so uveljavljeni skupinski pravilniki/omejitve. Zato pa sem vprašal.

bratusm

Fizikalc
29. jan 2014
615
38
28
Jaz pa dal link, ki je pomagal meni, ko mi na domačem računalniku, kjer sem jaz admin, niso delali linki...
Nekak sem mislil, da če je službeni, se bo pač obrnil na skrbnika sistema, kot mu je napisalo...

Nazadnje urejeno: