Outlook ne pošilja sporočil

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Na morju imam v kampu brezplačen Wifi vendar mi Outlook ne pošilja sporočil iz službenega emaila, obstanejo v outboxu. Ko testiram se na server priklopi, samo ven jih ne pošlje.

Več različnih nastavitev sem že poizkusil, ampak ne deluje. Trenutno imam račune na POP3 narejene. Aja pa kamp je Sirena v Novemgradu.

lp

Tommy17

Fizikalc
8. jan 2009
820
47
28
Citat:
Uporabnik Alan_Bastard pravi:
Na morju imam v kampu brezplačen Wifi vendar mi Outlook ne pošilja sporočil iz službenega emaila, obstanejo v outboxu. Ko testiram se na server priklopi, samo ven jih ne pošlje.

Več različnih nastavitev sem že poizkusil, ampak ne deluje. Trenutno imam račune na POP3 narejene. Aja pa kamp je Sirena v Novemgradu.

lp

Probaj nastavitge SMTP:

Vrsta zascite: brez
Vrata: 587

Lp, Tommy

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Meni isto sranje, dela mi samo v domačem omrežju, od drugod pa ne pošilja. Jaz sem to rešil z webmailom - vendar je nadležno. Incoming mail pa dela bp.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Outgoing SMTP je blokiran po celem svetu že tam 20 let. Dalje pa bo kaki računalničar povedal.
Lep dan.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Smtp (odhodni) strežnik si nastavi od ponudnika interneta kjer si... Ponudniki interneta blokirajo port 25 razen, če imaš statični IP.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Na SMTP je potrebno nastaviti uporabniško ime in geslo, pa bo verjetno delalo povsod. Nekateri zahtevajo in tudi je priporočljivo, da se nastavi tudi enkripcija povezave (SSL, TLS) do SMTP strežnika.

Te omejitve so zaradi spamerjev. Pošto lahko pošiljajo le naročniki, ki dostopajo preko ponudnikovega omrežja (IP), ali so pa v drugem omrežju in vnesejo uporabniško ime in geslo in/ali dostopajo preko varne povezave. Navodila za konfiguracijo so ponavadi na ponudnikovi strani.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če imate v firmi Exchange server potem si nastavi Outlook Anywhere/RPCoverHTTPS. Dela preverjeno povsod, kjer je dovoljen port 443. Dela tudi preko PROXY serverja.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.487
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Še jaz bi se uštulil če smem...
Naredil sem fresh install (winxp z updati jun 2013.) na eno mašino. Namestim tudi outlook 2010 in skonfiguriram račun,vse gre lepo skozi, torej pošta dela, vendar ob vsakem zagonu Outlooka ali ob pošiljanju maila, dobim tole sporočilo:

error1.jpg

in ko kliknem ogled potrdila se vidi tole:

error2.jpg

Ko potrdim, da želim uporabljat ta certifikat, pošta potem normalno dela. Tudi če izberem opcijo, da mi namesti certifikat, gre vse lepo skozi, a napaka še vedno ostaja, saj je tudi razvidno, da je certifikat za mail.t-1.si že davno potekel. Gre pa za mail pridobljen pri kabelskem operaterju Elektro turnšek (t-1.si). TUKAJ imajo slikovno opisan postopek za outlook in dejansko ne vem zakaj prihaja do tega. Winsi so posodobljeni, prav tako vsi uradni updati zbirke office.
confused-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kot si sam že ugotovil, Outlook bo vztrajno težil zaradi neveljavnega digitalnega potrdila...potrdilo bi izdajatelj moral obnoviti... Klikni na 'namesti potrdilo', potem pa izberi da boš ročno določil pot in ga uvozi med 'zaupanja vredne korenske certifikate'...

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.487
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
No, to sem že preizkusil, preden sem prišel jamrat sem...
wink-1.gif
Ročno mu lahko določim pot v te shrambe:

- osebno
- zaupanja vredni izhodiščni certifikatni uradi
- zaupanje podjetja
- vmesni certifikatni uradi
- zaupanja vredni založniki
- certifikati brez zaupanja
- neodvisni korenski certifikatni uradi
- zaupanja vredni ljudje

seveda ga lahko izvozim v vsako od teh shramb, vendar problem ostaja..

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Certifikat ne deluje: ker je potekel ali pa je ura/datum na računalniku napačen. Nastavi brez SSL podpore pa bo delal brez opozorila.

lp

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.487
845
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
ja saj nebi bilo nič čudnega pri vsem skupaj, če bi bilo na strani providerja na to potencialno opozorilo opozorjeno in zraven opisana rešitev, saj še zdaj ne vem, ali je tukaj problem na strani klienta ali providerja. Po napaki sodeč bi rekel, da slednjega...
smile-1.gif