Pozdravljeni;
z nenavadno podobnimi težavami se srečujem tudi jaz. Dobesedno izgubljam živce. In če bo šlo tako naprej, bom najverjetneje zamenjal internetnega operaterja. Toda najprej moram zagotovo ugotoviti, ali gre za problem pri meni, ali je morda problem na poštnem strežniku operaterja.
Najprej nekaj splošnih informacij. Problem imam torej s pošiljanjem mailov oz. s po končanem pošiljanju v povzetku prikazane, kot "neuspešno poslana pošta", s sporočilom napake (0x800CCC0B) ali (0x8004210B), vedno kot »Neznana napaka«. Prejemniki oz. naslovniki pa bentijo name, saj izgubljajo čas z brisanjem tudi z do 20 prejetimi enakimi e-poštami,…
Na PC imam nameščen operacijski sistem W7, kot poštni odjemalec uporabljam Microsoft Outlook 2010, od antivirusne zaščite imam inštaliran licenčni Avast 7.0.1407. Internetni operater je Siol.
Nikakor ne uspem najti neke izhodiščne točke, zakaj se to dogaja. Včasih gre mail namenjen istim naslovnikom skozi brez problema, največkrat ne. Lahko je to količinsko majhen mail, tako rekoč kratek, z nekaj vrsticami, lahko je to mail s priponko. Enako se dogaja, ko mail pošljem istočasno več naslovnikom, lahko samo enemu. Lahko je ta mail poslan naslovniku z naslovom
xxxx@siol.net, lahko
xxxx@gmail.net, itn.
Problema ni edino tedaj, ko grem neposredno na poštni strežnik in tam pošiljam oz. urejam pošto. Je pa to nepotrebna izguba časa!!!
Zanimivo je tudi to, da imam najmanj dva sodelavca, ki sta tudi pri Siolu in imata podobne težave, pa tudi ne najdeta rešitve. Od začetka pojavljanja težav s pošiljanjem mailov v svojem PC nisem opravljal nobenih sprememb v konfiguraciji katerekoli programske opreme, ki bi mi nakazala vsaj iskrico možnosti, da bi bil morebiti to problem.
Imate podobne težave tudi pri drugih operaterjih? Pozna morda kdo rešitev problema? Vsaka informacija, ki bi mi pomagala pri nadaljnjem odločanju bo dobrodošla! Hvala!