Otroski sedež II in III

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.531
267
83
Evo, čas bo za zamenjavo sedeža, med izbiro ponudbe sem pa čisto izgubljen. išče se torej sedež za skupino II in III, torej od 15-36kg. Obvezno isofix.
Kaj je best buy? Na kaj biti pozoren?

Gledal se npr Romer Kidfix II . Je ta ok izbira? priporočate kaj drugega?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
mam enga roemerja (drugi link, ampak starejši model) pa enga recarota 15-36kg.
morem rečt, da sem z materiali od recarota bolj zadovoljen, za roemerja smo za poleti kupili dodatno prevleko, kar pa za recarota nismo potrebovali.
recaro je bil 190€, roemer pa 175€, vse to je pa staro vsaj 3-4 leta.

drugače pa z nobenim od teh na linku ne moreš falit. oba sta dobra!

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik voznikvozniku pravi:
odlična zadeva, imaš pa tudi cenejši model, ki je ravno tako dober - https://www.mimovrste.com/avtosedezi/romer-avtosedez-kidfix-xp-2016-crn

Ravno prejšnji teden kupil točno tega in tudi pri Mimovrste. Sicer je prvi sedež tega velikostnega razreda s katerim imam izkušnje (razen otipavanja v trgovini), ampak zaenkrat ga lahko samo priporočam.
zmaga.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Edino zakaj tako zagovarjate isofix pri II/III zicu mi ni jasno, saj je otrok pripet z varnostnim pasom in ta drži. Sam imam od tega razreda dalje Kid II, ki je bil na mimovrste po 99€, pa se super obnese. Pri prvem starostnem pa sem imel pač isofix.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ker ga moraš pasat tudi če otroka ni notri.

Načeloma to drži, ampak večinoma se vozim potem sam (pač ko oddam v šolo/vrtec), pa se do sedaj pri moji vožnji sedež ni še niti malo premaknil...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
In ker pri trku isofix zadrzi tezo sedeza, da se ne prenasa na varnostni pas in otroka

zmaga.gif

Dober argument. Edino teža tega sedeža je glih ene tolk kot recimo ornk zimska bunda
smile-1.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Ker ga moraš pasat tudi če otroka ni notri.

Načeloma to drži, ampak večinoma se vozim potem sam (pač ko oddam v šolo/vrtec), pa se do sedaj pri moji vožnji sedež ni še niti malo premaknil...

Jaz tako vozim, da se še otrok, ki bi prosto sedel na sedežu neprivezan (kot smo se mi včasih) ne bi dol prekucnil. Do sedaj... Pa ker je bilo samo od mene odvisno (beri: tudi v mene se še nobeden ni zaletel). Pravila so jasna, in ker so vsi vedno polni goflje, kako oni pa otroka privežejo tako, da je ravno tako varno (ker brez isofixa je enako varno, samo res je treba biti malo bolj previden pri pasanju ipd), potem to izjavo lahko vzamem s kančkom rezerve, ker so zelo selektivni pri tem in ker dejstvo da do takrat pač še niso bili udeleženi v nesreči v ničemer ne podpira izjave.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Še jahača si ne želim dobiti v glavo, kaj šele celega sedeža.
Je pa res da bi pri isofixu moral biti tudi naslonjalo z gurtno.privezano za kavelj naslonjala sedeža zadaj. Ampak kot vidim, teh kavljev se marsikje ni.

Scorp84

Pripravnik
5. jan 2009
466
3
18
Isofix je za lupinice varen, ostale skupine 1,2,3 isofix ne prenese teze oziroma ni varno in je treba dodatno s pasom pripeti, kar itak ne gre brez. Ce kupis ne isofix sedez bo enako varen. Tako so nam razlagali v soli za starse. Kako je v praksi pa ne vem.

Nazadnje urejeno:

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Scorp84 pravi:
Isofix je za lupinice varen, ostale skupine 1,2,3 isofix ne prenese teze oziroma ni varno in je treba dodatno s pasom pripeti, kar itak ne gre brez. Ce kupis ne isofix sedez bo enako varen. Tako so nam razlagali v soli za starse. Kako je v praksi pa ne vem.

Tudi nam pred leti. Pa tudi po testih so neisofix sedeži enako varni. KAO
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik vogel pravi:
Evo, čas bo za zamenjavo sedeža, med izbiro ponudbe sem pa čisto izgubljen. išče se torej sedež za skupino II in III, torej od 15-36kg. Obvezno isofix.
Kaj je best buy? Na kaj biti pozoren?

Gledal se npr Romer Kidfix II . Je ta ok izbira? priporočate kaj drugega?

ADAC bo referenca
wink-1.gif

https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

Torej po testih ni Kid II nič slabši kot isofix sorodniki, le da je pol ali več cenejši
smile-1.gif

DoR

Pripravnik
2. sep 2007
247
0
16
Jaz imam Recaro "Young Sport" (ECE skupina I/II/III, torej od 9 mesecev do 12 let).

Razlika med tem in vsemi ostalimi, ki sem jih gledal po trgovinah (Römer, Maxi-Cosi, Britax,...), je kot noč in dan, predvsem v materialu prevlek. Ne vem sicer, za kakšen material gre, ampak na občutek je mehak in prijeten, medtem ko so vsi ostali zgoraj omenjeni neki čudni elastični-sintetični...
SLIKA

Predlagam, če še nisi, pojdi in jih primerjaj v živo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Zdaj vseeno v tej temi vprašam... So se ti standardi na Adacu kaj spremenili preko let ali so kriteriji enaki? Ker je nekaj ločeno po letih 2010, pa 2011-2014 pa od 2015... Namreč leta 2 pa 11 sem kupila maxi cosi cabriofix s podstavkom. Podstavek se imam, lupinica se bo kupila nova, cabriofix je še na trgu in me zanima če je to še pametno kupiti ali je bil ful kao napredek narejen v tej smeri zadnjih 5 let...

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
najnovejši standard je ECE-R 129 (vpeljal oznako i-size, standard še ne obstoja za vse velikosti, začelo se je z najmanjšimi), predhodnik jebil ECE-R 44

Testi so ločeni po skupinah, da se sploh lahko med seboj primerjajo rezultati. Metodologija testov se je z leti spremenila.

Glede napredka verjetno nihče ne ve, ker se testi posameznih sedežev ne ponavljajo (tako kot NCAP zvezdice) in jih potem ne moreš primerjati.