malo sem medicinec po poklicu in ti bom odgovor na vprašanje,laringitis je vnetje grla,po mojem si dobil antibiotik,ki bi naj zadostoval,lahko pa se vnetje preseli zloblje torej v bronhije,kakor je tudi razvidno iz kašlja,kar pa tudi ni nujno,saj če otrok kašlja precej,je sčasoma kašelj še bolj hropeč,po mojem je tvoj otrok potreben spreja,ventolin ali beroduala še prej,da se mu odprejo bronhiji in zacne izkašljevati sluz,ki se sedaj nabira,vendar se le-ta ne more izloæiti iz sapnic,ker so zožene,spreji pa odprejo sapnice in imajo tudi učinek zdravljenja vnetja.Omenjeni spreji Budiair,Flexotide itd,pa se uporabljajo tudi pri omenjenih boleznih,vendar le ko ima otrok dokazano astmo in so vneta pljuča.
Absolutno moraš k zdravniku,da posluša ponovno pljuča in ti da kak sprej,sploh ponoči če so kašlji izrazitejši nakazuje na bronhitis,če pa se bronhitisi ponavljajo večkrat letno pa so posledica tudi kašne alergije in z testi se kasnje ponavadi dokaže astma.
Glej,da boš otroku pred spanjem dobro očistil nos,daj mu kakšne kapljice,ker če ima zamašen nos,potem mu lahko tudi sluz kaplja v sapnik in ga draži in zato kašlja.
Ne zdravi ga več z domačimi pripravki,sploh,če ima tako visoko temp še vedno po enem tednu moraš k zdravniku takoj.
lp