Zagotovo ne bo pomagalo. Poskuša se z besedami, kot so Breda, brada, bruno, brno, preveč, premalo itd - skratka, ne takoj navaliti na besede, ki se začno na r.Citat:
Uporabnik Swich pravi:
večina "tamalih" ima problem z črko R ker ima jezik med zobmi medtem ko govori, in takrat ne more izgovorit črke R.
probaj naj stisne zobe skupaj in tovori: riba, raca, rak.... če mu bo pomagal je logoped odveč
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Poznam ljudi ki so svoje otroke ucili eksoticne jezike ki uporabljajo posebne vokale. je treba sprovucirat dolocene vokale ze od zacetka.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zagotovo ne bo pomagalo. Poskuša se z besedami, kot so Breda, brada, bruno, brno, preveč, premalo itd - skratka, ne takoj navaliti na besede, ki se začno na r.Citat:
Uporabnik Swich pravi:
večina "tamalih" ima problem z črko R ker ima jezik med zobmi medtem ko govori, in takrat ne more izgovorit črke R.
probaj naj stisne zobe skupaj in tovori: riba, raca, rak.... če mu bo pomagal je logoped odveč
Logoped trenira otroka za črko R najprej tako, da poskuša doseči večjo gibljivost jezika (konice). Otrok najprej da jezik med zobe in dela brrrr, da se trese konica jezika. To je ena od vaj. Potem čez dolgo časa pride v besedah. Sem tri otroke vodil k logopedu in na koncu smo zmeraj osvojili vse glasove.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:Zagotovo ne bo pomagalo. Poskuša se z besedami, kot so Breda, brada, bruno, brno, preveč, premalo itd - skratka, ne takoj navaliti na besede, ki se začno na r.
Od mojih je samo pri šel k logopedu. No njegov "r" je sedaj zelo trg in izrazit.Citat:
Uporabnik excalibur pravi:
Jaz se spomnem, da sem še v mali šoli hodil k logopedu, ker nisem nikakor uspel izgovorit te proklete črke. Pol v srednji šoli pa mi je profesorica angleščine rekla, da naj nikar tako izrecno ne izgovarjam črko "R" ampak nekako bolj "nežno" in ne tako očitno. Pa ti bodi zdej pameten