Otok Kos Grčija

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Kdor je bil tam, naj se malo razpiše.

Gledam en hotel (konkretno Kos Palace), ki je v vasici Tigaki. Cena je zanimiva, ocene na potovalnih forumih odlične, me pa zanima, kako je kaj na tem otoku: morebitna zabava, kakšne stvari za videt...?

Z boljšo polovico bi šla julija, rada imava malo bolj miren dopust (čez dan poležavanje, mogoče kakšen ogled, zvečer pa kakšen obisk mesteca, taverne...). Je ta otok okej ali naj si izbereva kaj drugega?

Hvala za morebitno pomoč.
smile-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Kakšna je kaj cena, ker praviš, da je ugodna?
Polpenzion v zgoraj napisanem hotelu v glavni sezoni z letalskimi taksami vred cca. 630 EUR po osebi.
Ni poceni, je pa čisto solidno, sploh glede na odlične ocene ljudi, ki so tam že letovali.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Bil na Kosu 2x. Men je bilo super. Prijeten majhen otoček, še vedno pol teh klasičnih antičnih razvalin.,...zelo fino ker je zelo zelo blizu Turčija in se splača na tisti izletek v Tučijo še mla na balzar pogledat. Vglavnem ne vem kaj točno vas zanima. vGalvnem mej ne bilo zelo všeč. Tudi samo mesto Kos je lepo ne preveliko z dovolj znamenitostmi (na njem je tisto znano hipokratovo drevo oz. hipokrat je tu učil svoje učence - in od tu izvira ta hipokratova zaprisega tako da je teh pildkov na vsakem koncu polno
smile-1.gif
)

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Otok je kar lep, Bila sem kak km iz mesta Kosa, kar se izplača zaradi gužve na mestnih plažah. Hotel Atlantis **** je bil super, klimatiziran, plaža je imela drevesa, kar je tam bolj luksuz in lep park z bazeni, ki jih pameten tam tud slučajno ne rabi, ker je morje super. 500-600e za teden, polpenzion v vrhu sezone.
Zabava je po lokalih, predvsem stari del je cel temu namenjen, drugod nisem bila ( omenjaš Tigaki ). Otok se mi ni zdel tako hudo zanimiv za oglede, zato sem poleg ogleda mesta in okolice, šla na en vulkanski otoček pogledat in v Bodrum - Turčija. Je pa pametno pri lokalnih agencijah vzet aranžmaje za izletke, ker te sicer agencija obere za isto kvaliteto vsaj dvakratno. Na voljo imaš tudi obilico nekih štirikolesnikov, motorjev, avtov, koles.. za najem. Tudi avtobusi ves čas vozijo. Namreč otok ni velik in si ga lahko ogledaš tudi v lastni režiji.

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Ti je mogoče ostalo v spominu kakšna cena rentanega vozila?
Tudi sam namreč razmišljam tudi o Kosu (dilema Tunis/Kos).

felicita

Pripravnik
8. okt 2007
529
0
16
Gorenjska
Žal ne vem za cene rentanja na Kosu, ampak ni pa bilo pretirano drago. Če bi bil še kdo za stvar bi ziher rentala;)
Tunizijo - Hamamet, ( ampak ne Djerbo) sem videla še pred tem. Mi je bila zakon, bolj zanimiva od Kosa vsekakor, sam tam se splača it vmes na safari. Veliko za videt če uživaš v raznolikosti pokrajine in načina življenja. Že sama vročina v saharskem delu te impresionira:))) Hoteli so mega, sam mal se drži 4 zvezdic za vsak slučaj. Jaz nebi šla tam v manj, ker je lahko usodna razlika, lahko je pa tudi čisto primerljivo. Driske in komarjev ni bilo, sem pa slišala da na Djerbi pa to rulla:)) Hoteli, ki so starejšega letnika imajo tudi čudovite parke z bujnim rastjem, kar pomeni čudovito senčko vse do plaže. Tudi na plažah večina hotelov poskrbi za lesene strehe ali kaj podobnega da nisi na pekočem soncu. Obstaja novo naselje hotelov Jasmin Hammamet, kjer ne garantiram pretirane sence, ker so hoteli novi. Priporočam pa Tunizijo, če je še nisi videl.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik ergo pravi:
Kolikor sem prebral na tujih potovalnih forumih, je bila cena za mali Suzuki džip cca. 50 EUR na dan, z neomejenimi kilometri in full kasko zavarovanjem. Za manjši avto ranga Atos ipd. pa cca. 10 EUR manj.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik ergo pravi:

30 EURO na dan sem dal za Corso

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Cene rantanja avta so kar ugodne.
Kaj pa izvenpenzionske cene, pa pijača?
Koliko recimo košta spodobna večerja ali kosilo v tavernah, gostilnah?

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
surferji obožujejo severni del (Tagiki, Mastihari..), pa tudi JZ del okoli Kefalosa...Tako sem prebral na netu...

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Jaz bi šel v Kardameno ali Agios Fokas (Dimitra Beach hotel) , najmanj piha.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Eto ravno danes sem videl akcijo, 15 dni, hotel galaxy, 399€. Odhod 1.7.2008.
smile-1.gif
))