Oteklina na obrazu

hector

Zelenc'
7. maj 2011
3
0
1
Pred približno 14 dnevi sem dobil v obraz udarec in sicer v desno ličnico. Najprej je bila oteklina v premeru 3cm. Dva ni sem jo hladil z obhladki in oteklina je začela počasi izginjati. Oteklina je sedaj izginila, vendar imam pod kožo bulico v premeru približno 0,5 cm. Tudi na koži nad to bulico imam še vedno liso temno sive barve prav tako v premeru približno 1cm. Sicer pa bolečina ni več prisotna.
Ali je še čas da to izgine ali moram obiskati zdravnika?

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.304
13
38
Ljubljana
kakšna strjena kri, če ni pregloboko pod kožo potem bo samo izginlo, če ne je pa dobro da ti zdravnik to odreže ven, sicer ni nič boleč poseg tako da nimaš kaj dosti za razmišljat.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Verjetno res samo še kakšen hematom. Počakaj še teden ali dva.

O operaciji pa niti v sanjah ne razmišljat. Sploh pa na obrazu in pri takšni zadevi.

hector

Zelenc'
7. maj 2011
3
0
1
Hvala za mnenje
smile-1.gif
Skrbi me namreč, da bi tako ostalo, saj me malce ovira pri smejanju. Mislim tudi, da je to nastalo zaradi smejanja, ker je točno v tistem kotu ko se nasmejiš in je morda to strjeno kri potiskalo v tisti kot..
Ali obstaja kakšna krema za takšne primere?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Pomoje hematom. Sem ga imel na nogi uf, pomoje dva mesca potem ga je pa počasi požrlo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ličnica je obkrožena. Verjetno si dobil udarec ravno v njen spodnji del, kjer je obrazno mišičje tanjše in je bila absorpcija udarca manjša.

Je pa to še vedno precej ugibanje... takšno stvar je treba iztipat oz. morebiti celo slikat.

Verjetno nima zveze s smejanjem...
smirk-1.gif
Kot rečeno, počakaj par tednov in potem ponovno oceni situacijo. Če se ne spreminja in te še vedno moti, pojdi do zdravnika.

Diagnostika bo verjetno v tem smislu: RTG slikanje -> punkcija -> operacija. Ampak dvomim, da bo do česarkoli od tega sploh prišlo.
1204171-Capture.JPG

Priponke

• 1204171-Capture.JPG
    1204171-Capture.JPG
    44,5 KB · Ogledi: 1.284
Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Nobene kreme, nobenih brazgotin. Brazgotine ostanejo po "odprtih" ranah, vsaj kolikor je meni znano. Moja noga je takšna kot poprej. Je pa res trajalo, sem imel kar precej veliko zadevo.