Osvetlitev prostora čez noč

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Torej kot že naslov pove bi želel del dvorišča osvetlit čez noč oziroma v času ko je tema.....kaj mi predlagate za vklop/izklop - želja je da se vklopi ko je temno in izklopi ko je svetlo....kar se tiče svetlobe razmišljam o kakih LED reflektorjih ki bi dosegli svetilnost klasičnih 150W reflektorjev....ali predlagate namesto LED kake druge, gre se predvsem za čim manjšo porabo ob približno enaki svetilnosti....hvala za pomoč....lp

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Nič nisi namignil za kakšno dvorišče gre. Kaj na njem dogaja oz. ne dogaja v povprečnem nočnem času da bi ravil osvetlitev prek cele noči?
LED je super tudi s stališča da se ne greje in s tem ne privablja mrčesa. Zakaj bi imel osvetljeno celo noč? Nabavi LED reflektor z IR senzorjem.
Mi imamo ene z 10 ledicami, ki po določenm času preden se ugasnejo za 10 min zmanjšajo svetilnost na cca 10%. Kje je električar nabavil pa sem pozabil. Od istega proizvajalca kolker se spomnim je bil tudi z 25 ledicami a mi je bil za ta namen premočan.
Za delo imamo sicer močnejše halogenske, ki so veliko višje na stavbi, a za pred vrati hiše na višini dibra 2 m je to povsem zadosti da močno osvetli kakih 15 metrov okolice.