Osvetlitev LCDja na prenosniku nagaja

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Živjo,
Ravnokar sem dobil prenosnika s servisa. Tam je bil, ker je osvetlitev zaslona štekala, in sicer je kar vsaketoliko se ekran zatemnil. Potem sem moral ekran zapreti in ponovno odpreti, in je včasih pomagalo.
Zdaj so mi zamenjali monitor, ampak zadeva je še vedno enaka, zato sumim tudi možnost kakšne softwarske napake. Ponovno sem že naložil driver, ampak stvar kar še nagaja.
Zanima me, če kdo ve, kaj bi še lahko bilo narobe? Kakšno stikalce, ki ugotavlja, ali je ekran zaprt/odprt?? Kaj lahko naredim glede tega, razen tega da nesem računalnik nazaj na servis in sem spet 2 tedna brez??

Aja, gre pa za dell inspiron 1525, star malo manj kot eno leto.

Nazadnje urejeno:

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Ni softwersko, ker sem med bootanjem stsnil f8 preden je prišel v visto, pa je ekran prav tako čez par minut se zatemnil. Sedaj me torej zanima, če lahko s kakšnim manjšim posegom sam poiščem in preverim kaj bi še lahko bilo. Na servisu očitno ne znajo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri pregibu je ponavadi malo stikalce (novi imajo sicer velikokrat že skrito stikalo), lahko ga probaš malo not stisnit, če je tam težava. Lahko je tudi inverter, samo ne vem kakšna bi bila povezava s zapiranjem/odpiranjem.

Jaz mislim, da je stikalo.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Jaz tudi mislim da je stikalo, samo kje ga najdem se mi pa ne sanja. Pri temu je že skrito ja, zato pojma nimam kam naj sploh pogledam.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Pred servisom je včasih pomagalo da sem zaprl in odprl, zdaj po menjavi pa to pomaga vedno. Samo ni mi pa do tega, da bi odpiral in zapiral ekran vsakih par minut.

lp

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Ni stikalo oz senzor. Sem ugotovil kako dela magnetni senzor odprtosti/zaprtosti ekrana, in zadeva popolnoma ugasne ekran, ne samo osvetlitve. Nič več mi ni jasno.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Tako ja!
Samo ne vem kako je to sploh možn, če so mi ravno danes vrnili računalnik z novim ekranom.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Pa še zdaj ugotavljam, da če imam svetlost ekrana na polno, zelo kmalu crkne, če pa na minimum, pa sploh ne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tako je, če ti nagaja pri polni osvetlitvi bolj kot pri mali je inverter. Na srečo ni zakompliciran poseg in lahko tudi sam doma zamenjaš, če le nisi najbolj nerodno bitje na svetu.

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Nisem nerodno bitje, ampak ga bojo jutri kar lepo dobili nazaj na servis, pa še 3x če bo treba. Je treba izkoristit ta zadni mesec garancije.
smile-1.gif

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Aja, potem pa kar. Pa kar povej jim, naj zamenjajo inverter pa naj kakšno knjigo o osvetljevanju ekranov preberejo ... Rad bi videl genija na servisu, ki je menjal ekran zaradi nedelujoče osvetlitve ...
crazy1.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
O katerem računalniku pa je govora?
Jaz sumim stikalo za osvetlitev (nekateri imajo "palčko", novejši pa magnetno stikalo).
Možno da bi bil tudi kakšen stik kje pri inverterju, ampak to je zelo malo verjetno.

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Aja, potem pa kar. Pa kar povej jim, naj zamenjajo inverter pa naj kakšno knjigo o osvetljevanju ekranov preberejo ... Rad bi videl genija na servisu, ki je menjal ekran zaradi nedelujoče osvetlitve ...
crazy1.gif

467716-post_slo.gif