Oštevilčenje poglavja v LibreOffice Writerju

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Kako nastaviti raven kazala, da se bodo poglavja oštevilčila takole?:

1. EVOLUCIJA PREHODA Z GPRS NA LTE
1.1 GPRS
1.2 EDGE
1.3 UMTS
1.4 LTE

Čeprav sem pri oštevilčevanju nastavil, koliko ravni poglavij naj prikaže, mi kljub temu podpoglavja oštevilči kot 1, 2, 3 in 4.
(Za MS Word vem, vendar se ga izogibam.)

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Sem že ugotovil, v vrstici iznačevanja in oštevilčevanja je potrebno klikniti še, da naj zniža raven poglavja. Samo razmak med številčenjem in tekstom je pa ogromen...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne vem kaj je LibreOffice, ampak normalno se da v vsakem takem programu nastaviti pri kazalu in odmik (tabulator) in znake za stevilko poglavja. Imas torej dva nacina, da tisti presledek spremenis, ce je nekdo pred tabo naredil prevelikega.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mogoče uporablja špansko verzijo OpenOffica
grin1.gif

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.684
3.949
113
Ljubljana
hmpg.net
OpenOffice sucks - LibreOffice je boljsi:)

Oba sta enaka, če te moti Oraclov logo na začetku, potem ti preostane samo Libre. Oba sta free, open source projekta.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Ima kdo idejo, zakaj se pri vmesnem podpoglavju velikost številčenja ne ujema z velikostjo besedila? Besedilo = Arial 16.

Priponke

• 1116085-oblikovanje_podpoglavij.zip
    4,5 KB · Ogledi: 175

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem o tem v urejevalnikih nehal ugibti. Font ne stima ? Pobrisi in naredi ponovno ter izberi ustrezen slog, je hitreje, kot da isces zakaj ni pravi font.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Fora je, da sem pri vseh podpoglavjih uporabil enako velikost in vrsto fonta. Iz tega sem tudi izhajal pri določanju oblikovanja in številčenja.

S slogi se pa ne bom zajebaval, ker gre za diplomsko nalogo, ki ne dopušča afnanja. Vsak slog ima namreč svoje zamika, pisave, barve...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ravno pri diplomi in drugih podobno obseznih dokumentih je najlazje, ce ze od zacetka uporabljas par slogov in to je to, da imas konsistentno. Ce se pojavi kaj cudnega (denimo zaradi kopiranja iz Interneta, pri katerem pozabis izbrati, da naj kopira samo tekst brez atributov - pogosta napaka), oznacis in izberes ustrezen slog iz menija in vse imas konsistentno. Zato slogi so, konec koncev, ne zato, da bi moral potem rocno oblikovati vsako stvar.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Diploma ima svoja pravila glede oblikovanja. Pri nekaj poglaavjih bom moral popraviti, sicer pa je sedaj ok.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Off topic:

Kaj pa če bi lepo pisal vsebino, brez izgube časa z obliko.
Obliko pa bi na koncu program sam naredil?
(samo na glas razmišljam)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj tak bi naj tudi bilo. Diplomska (seminarska, bilokaj) se napiše brez vseh stilov, pošlje lektorju in NATO oblikuje.

Vem kako sranje je ko mati (prof. slovenščine) popravlja diplomske, ki so že lepo oblikovane, potem pa jo folk na koncu sprašuje zakaj je vse razmetano po lektoriranju
rolleyes-1.gif
Da niti ne omenjam kako diplomanti nimajo pojma kaj so naslovi, oštevilčevanje, podnaslovi, o (pravilni) obliki naslovne strani pa se jim tako ne sanja.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Off topic:

Kaj pa če bi lepo pisal vsebino, brez izgube časa z obliko.
Obliko pa bi na koncu program sam naredil?
(samo na glas razmišljam)
V golem tekstu bi se izgubil, ker moram veliko "skakati" nazaj, dopolnjevati, brisati, premikati...neke vidne razmejitve moram imeti, da sproti vidim, kaj in kje je že narejeno.

Bom pa vseeno danes probal naresti svoje sloge, pa da vidim, če bo potlej bolje...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Narediš tri prazne vrstice, pa takoj vidiš, kje so meje.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
No, odlicno
smile-1.gif
), potem pri mentorju ce je vse OK, potem lektoriranje, potem se enkrat (s pomocjo nekaj elementov sorodstva - vec parov oci vec vidi) preveri, ce je lektor res pismen, potem pa v tisk in vezavo in pocakas na rok za zagovor. Ce imate tehnicni pregled, potem pride tudi to pred vezavo.

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.573
29
48
No, saj nekaj vsebine imam še za napisati, ampak to bo veliko lažje, kot je bilo zajebavanje s temi slogi in kazalom. Mentorju sem danes poslal v ogled do sedaj napisano in je potrdil, da je ok. Tudi struktura.