Ospen 1.5

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Po nekaj letih sem spet na teh tabletah. Zdi se mi da jih vcasih nisem vohal. Sedaj pa jih voham kjerkoli in kadarkoli. Scijem, serjem, mislim da se svic smrdi po teh tabletah.(nekaj dni vrocine v preteklih dneh)
Ko ga pojem imam obutek kot bi kg kamen imel v zelodcu.
Ali je to normalno?
Kot kaze se jih ne bom zlepa znebil. Kvecjemu zamenjal za injekcije

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
To je normalno.
Veliko pij, pa se bo vonj razredčil. Itak zdravnik pravi, da je treba veliko piti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Prvo noc sem hudica "vsako uro" na pisoarju. Sem hotel ze flaso k postelji prinesti, ker se mi res ni dalo vsako uro "kobacat" proti skretu. Po ene dveh dneh je pa res iz prozornega sel na rumenega. Ampak smrdel je pa ze takoj po prvi tableti....

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ospen je penicilin. Jaz sem postal alergičen nanj, ker sem kot 8 let star otrok hodil pol leta vsak dan po injekcijo zaradi kronične angine. Bolelo kot hudič!
frown-1.gif

Kasneje, ko so mi predpisali Ospen, sem postal cel mozoljast in je bila cela panika in so zadevo zamenjali s tetraciklini.

Zanimivo se mi zdi, da Ospen še obstaja, glede na to, da je star vsaj 50 let. Morda je še najučinkovitejši od ostalega?
sprasujem se.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Za nekatere zadeve je res najučinkovitejši. Recimo za sifilis je penicilin top izbira in če je nekdo alergičen nanj, se raje izvede imunoterapija na penicilin, kot pa da se izbere drug antibiotik.

Pa tudi iz vidika rezistence je najboljše uporabiti najprimitivnejši antibiotik (ki učinkuje). Ker če že v štartu uporabiš "najmočnejšega", potem več nimaš druge izbire
tongue-1.gif

Aja, pa ful je poceni
grin1.gif

Recimo klasičen problem denarja v zdravstvu: antibiotik stane ~3 EUR, Sanford test pa ~50 EUR. Zato veliko zdravnikov raje menja po 2-3 antibiotike, kot pa da naredi Sanford in že v štartu izbere pravega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Sem v sredo nehal z njim. V ponedeljek dobil extencilin in mi ospena ni treba vec jesti.
Kako pa bi se po desetletju znebil extencilina pa se nimam/o ideje.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Za nekatere zadeve je res najučinkovitejši. Recimo za sifilis je penicilin top izbira in če je nekdo alergičen nanj, se raje izvede imunoterapija na penicilin, kot pa da se izbere drug antibiotik.

Pa tudi iz vidika rezistence je najboljše uporabiti najprimitivnejši antibiotik (ki učinkuje). Ker če že v štartu uporabiš "najmočnejšega", potem več nimaš druge izbire
tongue-1.gif

Aja, pa ful je poceni
grin1.gif

Recimo klasičen problem denarja v zdravstvu: antibiotik stane ~3 EUR, Sanford test pa ~50 EUR. Zato veliko zdravnikov raje menja po 2-3 antibiotike, kot pa da naredi Sanford in že v štartu izbere pravega.

No sifilisa pa takrat prav gotovo nisem mogel pridelati.
evil.gif

Se pa že vseskozi sprašujem, kako se zdravniki sploh odločajo o načinu zdravljenja. Brez vpliva zavarovalnice, prosim!
Jaz bi npr. začel zadevo z najmočnejšim orožjem. To je najverjetneje penicilin itak. Potem (če bi še kaj preživelo), bi šele nadaljeval z alternativami.
Hmm, morda malce nerodno povedano ampak vseeno ...
crazy1.gif