Oslo

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Torej, odpravljam se na Švedsko (Stockholm), pa bom skočil za par dni tudi na Norveško, točneje v Oslo. Ali je že kdo bil gor - kako je s cenami ter kaj priporočate za pogledat?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.151
113
Norveška je zelo draga, probaj čimveč stvari kupiti na Švedskem.

V mestu so zanimive klasične stvari - mestna hiša in parlament, kraljeva palača (stražarji naredijo "pozo", če se slikaš zraven njih), nova opera (odprta letos aprila), ...

Zanimiv je Vigelandov park z zelo realističnimi človeškimi kipi. Če imaš rad muzeje, si oglej vikinški muzej (vikinške ladje v naravni velikosti, predmeti iz njihove zgodovine), muzej Kon-Tiki (predstavljene ekspedicije raziskovalca Heyerdahla), muzej Fram (polarno raziskovalna ladja).

Če boš imel malo več časa, greš lahko pogledat tudi skakalnico Holmenkoln.

Pomagaš si lahko tudi s to stranjo:
Oslo's top 10 attractions

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Kakor napisano, cene so v Oslu visoke, se pa da normalno preživet tudi s plitkim žepom. V centru je hrana v trgovinah draga, čim greš malo ven, recimo v imigrantsko četrt se cene močno spustijo, dobiš celo pudinge Podravka in Kraš biškote
smile-1.gif

Po Skandinaviji imajo lepo navado prodajati pripravljene solate v plastičnih embalažah s plastičnim priborom vred, stanejo okoli 50-60 kron in se dobro nasitiš, saj vsebujejo poleg solate še kakšno pašto, piščanca, lososa ali kaj podobnega.

Oslo ima dosti muzejev, meni je bil všeč muzej ladje Fram, vikinških ladij, moral sem tudi v Munch Museet pogledat Krik, ker je bil zadnjič ko sem bil gor ukraden in sem si ga tokrat šel ogledati. Drugače pa je meni osebno Stockholm kot mesto bolj všeč.

Srečno pot, jaz sem se s tistih krajev vrnil ravno včeraj
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Mene pa zanima potovanje (za prijateljci) z vlakom ja vem da traja ene 40 ur
smirk-1.gif
bolj me zanima cena od Ljubljane do Osla.
Iščem kot bebec pa mi vrže vedno ven, da mi ne more pokazat cene od Ljubljane pokaže mi samo ceno Munchen-Oslo ki je od 140€ po osebi
Kaj pa Euro26? InterRail?
Cenejš bolš bo ker se gre za 3 mesece.