Osebne izkaznice

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.500
122
63
Kva zdej hocjo osebne izkaznice kjer bo slikca dodatno opremljena s prstnim odtisom, al sm (Upam) narobe slisal.
A niso 15 let nazaj unicevali vse prstne odtise zaradi varstva podatkov ?

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kdaj nam bodo pa vgradili čipe?
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik pikica pravi:
a tud to bo?

Bi bil že čas, glede nato da jih američani imajo že 25 let,...

Če bi blo po moje, bi imeli recimo eno kartico, katera bi bila; pasuš, osebna, zdravstvena in vozniška v enem

V obliki klasične osebne, bi bila slika, ime, s kod si, kdaj je bila izdana, do kdaj velja, emšo, davčna,
odzadaj ko bi obrnil, pa bi še pisalo kdaj si oprvil izpit za katero kategorijo, in ostale formalnosti, na sprednji strani
bi še imela ta "čip", katerega bi recimo policist vtaknil v mašinco in bi mi izpisalo vse o tebi kar potrebuje za opravljanje svojega dela,...
Pol bi s to isto kartico lahko dvigoval na banki denar in po možnosti še plačeval; kot s kreditno,...

Nevem če bi to blo tako težko naredit, američani imajo računalnike v avtu ohoho let, samo vtipka tvoje ime in datum rojstva,
pa ve za vsak prekršek ki si ga naredil, ali je v kateri zvezni državi zate razpisana tiralica ipd,... Ne pa da mi danes recimo
vzamejo izpit, kjnižice jim fizično ne dam ker sem jo "zgubil", in se lahko lepo dalje vozim brez skrbi,.. (dok res negre preverjat,...)

Nazadnje urejeno:

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
ja, tud bolj praktično bi bilo v smislu, da lahko vrakneš posod neki v velikosti kartice

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
o nevarnostih, ki jih prinaša takšno kopičenje osebnih podatkov na eni izkaznici, pa kdaj drugič.

pa kaj bi sploh govorili o nepotrebnih človekovih pravicah in svoboščinah, pomebna je učinkovitost in celovit nadzor. sploh sedaj, ko je kriza, je res brezpredmetno zahtevati neke demokratične standarde. povprečen posameznik je očitno itak že zdavnaj izgubil občutek za osebno integriteto, ki jo je imel izborjeno. za ceno tega, da mu ne bo treba imeti treh dokumentov, temveč enega, ki nadomesti vse, se je pripravljen odreči marsičemu. večina očitno sploh ne razume čemu.
frown-1.gif

v angliji je bil iz navedenih razlogov cel halo, ko so rekli, da bodo uvedli osebno izkaznico (in to je bilo lani!).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če niti receptov ne uspejo spravit na zdravstveno kartico (in odpravit potrjevanja vsake 3 mesece, ki je namen samemu sebi), kak potem pričakuješ šele, da bi vse spravili na eno kartico?

Zdravstvene kartice imamo že nevemkoliko let, pa še zdaj dohtar ročno napiše recept, sestra ga v računalnik vtika, lekarnar pa ima zraven 3 vojaške dešifrante, da ugotovijo kaj na receptu piše.
bonk.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
saj bodo sedaj začeli varčevati pri zdravilih pa neboš več dobival toliko receptov
cheer.gif
(kakšna fizioterapija, toplice,... ti pa itak ne pripada)
pa še podražili bodo zavarovanje
cool-1.gif

direktor ZZZS ima zanimiv priimek, štajerci bodo vedeli kaj pomeni
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik xaxid pravi:
o nevarnostih, ki jih prinaša takšno kopičenje osebnih podatkov na eni izkaznici, pa kdaj drugič.

Da bi izgubil tako izkaznico, moraš zgubit celo denarnico, v kateri pa jih večina ima vse našteto razen pasuša,...
Sicer pa kaj si bo začel s to kartico tut nevem, recimo da je kot bankomat kartica na PIN, stalo pa oseben dokument kot
oseben dokument, če mi ni zelo hudo podoben si bo z njo bore malo pomagal,... Prekliče pa se taka zadeva recimo v roku
2 minut odkar se prijavi izguba,...

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.704
9.920
113
40
MB
ksz

enkrat na amzs bral brošuro o omejitvah vinjetah itd .. pa se mi močno zdi da je not pisalo da bojo vozniške kartice od novembra 2008, tak da jih že mamo
grin1.gif