OS X sw za stres teste in spremljanje

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Mac mini (Mid 2011) je postal zelo neodziven. Velikokrat ne zazna klika miške, ko tipkam se črke ne prikazujejo, potem jih pa 10 izpiše ostale pa izgubi, velikokrat se vrti mavrični krogec, ko sem kliknil Safari je dve minuti skakal krog, potem pa nič, itd.

Iščem sw (free) za test pricesorja, spomina in diska, ter za spremljanje temperatur in napetosti. Vem da je za windowse kar nekaj tega, za os x pa nisem uspel nagooglat nič uporabnega.

Prosil bi za preverjene predloge, in morda kaj bi še lahko bilo narobe in da lahko preverim (novega diska in memorije nebi kupoval na pamet).

Našel sem da ob vklopu držiš tipko D in se pojavi diagnostični sw za memory.

Lp, Peter

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Klinčev Apple nima kakšnih lastnih orodij za testiranje hardvera?

Skoraj vsak PC vendor ima kaj takega...
tongue-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Ima.
tongue-1.gif

Apple Hardware Test ali pa Apple Diagnostics, odvisno koliko je mašina stara.
Option + D ob zagonu in potem naprej.

Google seveda pove več.
smile-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Apple Hardware Test, ta kratki traja minuto, extended pa 12 minut, pa stestira mi samo memory.

Res nihče ne nič ne pozna...?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Za memory test uporabi klasični memtest, ki je zraven vsakega linux live CDja. Za disk pa poženi SMART test.

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Novabench, ni glih nek stres test, mi je pa pokazalo glede na submited rezultate enakega hw 20% za overall, 23% za cpu, 27% za gpu. Sistem je nalopen na novo.

@philips: jaz sem našel samo plačljiv memtest, s.m.a.r.t parametre sem izpisal in disk izgleda čisto zdrav...

Se pravi, še vendo iščem kakšen dober test za mem, hd, temperature...

Če si zapečem USB ključek, katero namensko linux distribucijo predlagate?

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Uporabi kar Ubuntu pa si kreiraj Live USB ključek. Pa potem poženi memtest iz njega. Mislim da imaš nekje na začetku možnost izbire. Ne rabiš pa nič inštalirati.