Ortoped!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
S tako napotnico sem odšel na Polikliniko pa so rekli naj jem protibolečinske tablete in naj počakam, da pridem na vrsto tako kot ostali, ki imajo navadno napotnico. Naslednji dan sem odšel z enako napotnico na Jesenice in so me takoj naročili na operacijo.
Nisem ti kaj dosti pomagal ampak boš vsaj vedel kaj lahko pričakuješ.
Drugače sem pa dobil namig, da se prijaviš na pregled samoplačniško 80€ pa te potem ta ortoped stlači mimo vrste.
redface-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Drugače sem pa dobil namig, da se prijaviš na pregled samoplačniško 80€ pa te potem ta ortoped stlači mimo vrste.
redface-1.gif
Kaj to pomeni, a plačaš 80 € ali ne? (zanimivo, to je dražje kot pa pri privatnikih).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kakšne vrste napotnica pa je "hitro takoj"?

A ne obstaj "hitro" in pa "nujno" in le slednja pomeni sprejem v 24 urah, prva pa v 3 mesecih?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Čeprav sem zaposlen v UKC mi moji "kanali" niso pomagali, da bi prišel v nekem normalnem času do operacije kljub napotnici nujno. So pa ti kanali poiskali druge kanale
rolleyes-1.gif
in mi je bilo rečeno naj pripravim 80€ za pregled pa se bo že našla neka varijanta ugodna zame.
Vendar sem naslednji dan na SB Jesenice uspešno zaključil zadevo in sem pospravil denar nazaj v žep
smile-1.gif
.
Je pa zanimivo, da so me pred osmimi leti za enako zadevo brez napotnice nujno, vzeli pod nož že po nekaj tednih sedaj so pa govorili o roku enega leta
tongue-1.gif
.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
zmaga.gif

Jaz si tudi nisem moglel predstavljati, da bi čakal 3 mesece na vrsto in potem še cca 1 leto na poseg.
Najprej sem jedel Brufene, nič učinka. Potem Naklofen duo, spet nič. Šele ko sem dobil Zaldiar je bilo bolje. Sicer bolelo je isto samo jebalo se mi je za vse skupaj
smile-1.gif
. Aja pa avto so mi prepovedal takrat vozit!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tri mesece je še v redu, mene so dali na 7 mesecev. Oz. v štirih dneh s plačilom. Glede na to, da zlahka plačam enak znesek za tank bencina ali pa dva žura, se nisem preveč sekiral.

Ne vem pa, kako bo potem kasneje s terapijami.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Mi lahko kdo razloži nekaj zadev s pregleda:
Ima zožene i.v. prostore, precej sklerozirane sakroiliakalne sklepe obojestransko, Minelov znak je pozitiven, gibljivost vratne hrbtenice je zavrta.
Kaj je to sakrolilialitis?
Kaj pomeni sledeče:
Opravi naj antirevmatsko terapijo in protibolečinsko elektrostimulacijo. Za čas terapije počitek, antirevmatike naj uživa v ciklusih po 3 tedne, 10 dni pauze in zopet 3 tedne. Za čas terapije počitek!

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.553
1.084
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Mi lahko kdo razloži nekaj zadev s pregleda:
Ima zožene i.v. prostore, precej sklerozirane sakroiliakalne sklepe obojestransko, Minelov znak je pozitiven, gibljivost vratne hrbtenice je zavrta.
Kaj je to sakrolilialitis?
Kaj pomeni sledeče:
Opravi naj antirevmatsko terapijo in protibolečinsko elektrostimulacijo. Za čas terapije počitek, antirevmatike naj uživa v ciklusih po 3 tedne, 10 dni pauze in zopet 3 tedne. Za čas terapije počitek!

sakroileitis...... avtoimuno vnetje križnih sklepov. Imam tudi jaz, kazat se mi je začelo že pred 5 leti ampak kot ponavljajoče se vnetje šarenice v očeh (uveitis) ki je v bistvu izvensklepni revmatizem, no že takrat so mi po preiskavah napovedali kaj bo sčasoma...... zadeva od lani dalje občasno boli ful, vntja oči so se od takrat prenehala, ne zbuja pa me bolečina iz spanja niti nimam kože nad bolečimi mesti tople, večino časa pa imam zaenkrat še mir. V zdravljenje zato še nisem šel, imam pač iz RTG potrjeno, tudi krvni izvidi pred leti so kazali na to.

Največkrat je zadeva dedna, da je nekdo v družini imel kakršnokoli revmatsko obolenje.

Samega izvida ti ne bi znal razložiti.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Antirevmatska terapija - jemanje enega od nesteroidnih protivnetnih zdravil (v to skupino spadata tudi Ibuprofen in Naklofen) - je pa dejstvo, da moraš to jemati dlje časa, da se pozna tudi protirevmatski učinek. Saj to je napisano nižje dol v izvidu. Pa absolutno zaščita želodca, če si imel kdaj v preteklosti težave z njim.
Protibolečinska elektrostimulacija - fizioterapija. Tu je več možnosti, odvisno, kaj ima vaša FTH na voljo, pa malo tudi od preferenc osebnega zdravnika. Lokalno "obsevanje" bolečih točk, po domače povedano. Oz. - lokalno draženje z električnim tokom. Spet vsaj 7 - 10 terapij.