Option GlobeSurfer III

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
ima mogoče kdo tole zadevco? je vredna svojega denarja? kako kaj lovi signal,...?

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
kai pa kei druzga podobnga kdo pozna? mogoče kšn router k gor prklopš USB modem ...?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Asus WL500G s predelanim firmware-om omogoca priklop USB modema ... Sem koelgu ustimal na tak nacin in uporablja ze kaksno leto ...

Draytek Vigor 2910 ze z originalnim firmware-om podpira priklop USB modema ... sem samo probal, ce dela, nimam pa stalno prikljucenega modema ...

D-link DIR-451 naj bi tudi podpiral priklop USB modema ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Asus WL500G s predelanim firmware-om omogoca priklop USB modema ... Sem koelgu ustimal na tak nacin in uporablja ze kaksno leto ...

Draytek Vigor 2910 ze z originalnim firmware-om podpira priklop USB modema ... sem samo probal, ce dela, nimam pa stalno prikljucenega modema ...

D-link DIR-451 naj bi tudi podpiral priklop USB modema ...

Dodaj še AVMjev FritzBox, tudi podpira usb umts modeme.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prva dva sem sam sprobal...tretjega pa sem nasel na brzino s pomocjo Google-a
smile-1.gif
...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
ima mogoče kdo tole zadevco? je vredna svojega denarja? kako kaj lovi signal,...?
jaz sem jo kupil prejšnji teden pri Mobitelu in je zakon zadevca.

Najbolj mi je pa všeč da na svoj računalnik namestiš program GlobeSurfer Notifier kjer ti na računalniku kaže kakšno moč signala, katero tehnologijo uporabljaš (EDGE, UMTS, HSDPA) na tem routerju. S tem programom te tudi obvesti če dobiš SMS, neodgovorjen klic, itd.

Pa zraven routerja lahko priključiš navadni PSTN telefon in tudi telefoniraš (Mobitel in SI.mobil na podatkovnih paketih se mi zdi ne ponujata klicev, tušmobil pa jih omogoča). Tako da si lahko pridobiš stacionarni telefon kar prek GSM/UMTS povezave.

Lovi pa malo boljše kot Asus WL500G s predelanim firmware-om, ki omogoča priklop USB modema. Pa ta GlobeSurfer III tudi že omogoča UMTS 900. Ta modem /router omogoča veliko več kot WLAN in GSM/UMTS povezavo. Pa tudi omogoča priklop na zunanjo anteno če si malo bolj oddaljen od antene: http://www.dreamdesign.si/projekti/ojacanje-signala-gsm-in-umts.html

Vmesnik prek 192.168.1.1:
globeiii.jpg

Najboljši GSM/UMTS modemi so vsaj zame od proizvajalca Option.

Nazadnje urejeno: