Letos pride med drugim tudi to na vrsto in vidim da nekateri samo za kotlovnico zmečejo 10-14k€.
Včasij je bila komplet centralna za hišo 10k DEM.
KO mi ne paše spljoh, ker se ne ve kje se bodo ustavile cene nafte. Pa še strošek je enkraten.
Imam možnost priklopa na zemeljski plin, ki gre blizu hiše. Tu je potem še možnost priklopa štedilnika, ampak nikjer ne zasledim da bi kdo dajal v kuhinjo kaj drugega kot steklokeramični štedilnik.
Nimam pojma koliko pride ogrevanje s plinom in če se splača samo kuhat na ta način.
Potem je tu peč na drva. Spet cela znanost:
.
To mi je še najbolj všeč, hiap drv pride 700-800 €, t.j. cca. 15m3, kar bi moralo zadostovat za sezono. Seveda je to poslednja možnost, ker je hoste doma dovolj, edino 10 km daleč jih je treba prepeljat.
Da bi pa montiral 2 peči mi ne pride na misel.
V stanovanju bo še kamin za prehodna obdobja.
Premišljeval sem tudi o toplotni črpalki zrak-voda za sanitarno vodo, toda to lahko naredim kasneje.
Vem da bo Vincent predlagal naj montiram dve ali tri klime.
Nimam pojma kaj je najbolj pametno narediti.
Včasij je bila komplet centralna za hišo 10k DEM.
KO mi ne paše spljoh, ker se ne ve kje se bodo ustavile cene nafte. Pa še strošek je enkraten.
Imam možnost priklopa na zemeljski plin, ki gre blizu hiše. Tu je potem še možnost priklopa štedilnika, ampak nikjer ne zasledim da bi kdo dajal v kuhinjo kaj drugega kot steklokeramični štedilnik.
Potem je tu peč na drva. Spet cela znanost:
To mi je še najbolj všeč, hiap drv pride 700-800 €, t.j. cca. 15m3, kar bi moralo zadostovat za sezono. Seveda je to poslednja možnost, ker je hoste doma dovolj, edino 10 km daleč jih je treba prepeljat.
Da bi pa montiral 2 peči mi ne pride na misel.
V stanovanju bo še kamin za prehodna obdobja.
Premišljeval sem tudi o toplotni črpalki zrak-voda za sanitarno vodo, toda to lahko naredim kasneje.
Vem da bo Vincent predlagal naj montiram dve ali tri klime.
Nimam pojma kaj je najbolj pametno narediti.