Optike v Ljubljani

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

nekaj časa se je obrnilo, še vedno planiram it na pregled za leče (in si jih omislit pač) in me zanima, kako je s priznanostjo optik po ljubljani? Je kdo na dobrem/slabem glasu ipd... Primarno sem imel namen iti doma, ampak potem po premisleku, mislim da je bolj pametno da sem nekje bližje "prijavljen", da lahko tut na pol slep pridem peš na kontrolo če bo treba
grin1.gif

Malo sem gledal po netu in slišim pohvale za -50, clarusa. Pod roke (no, točneje pod prste - našel na netu
wink-1.gif

Lp
Peter

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Če ti povem da že 15 let vse jemljem pri Krstiču na Tržaški pa sem 25 km iz LJ doma, potem sem povedal dovolj.

Očala, poltrde leče, sedaj mehke leče, pregledi, vselej vse ok. Morda jim prijaznost ni močnejša stran, ampak enkrat sem pa vzel očala pri eni ful prijazni gospe v KR, pa jih nisem mogel nositi, ker me je začela boleti glava - napačna dioptrija. Toliko o mitu prijaznosti.

Zadovoljna stranka

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če hočeš prišparati 50%, je odgovor on-line trgovine v tujini.

Pregled seveda opraviš pri nas. Leče, očala, karkoli že. V principu ni neke razlike, ker te povsod gledajo oftalmologi, ki dopoldne delajo v kakšni ambulanti, popoldne pa "fušajo" pri optikih.

Država ti časti okoli 20 EUR pri očalih, samo moraš iti na pregled v koncesionarsko ambulanto (beri: čakalna doba 6-12 mesecev).

Clarus je meni simpatičen... če ne druga so veliki in znani in si težje privoščijo kakšne resnejše kikse. Poleg tega je izbira v BTC-ju ogromna.

Ko imaš enkrat v rokah pildek z diptrijo in izbrana očala (zapomni si 4 mestno kodo, ki piše na ročkah), pa pot pod noge domov in na internet.

Sam leče naročam iz DE za okoli 40-50% cene teh pri nas. Ravno sem pa naročil iz UK še ena Ray Ban očala, katerih cena je glede na naših 180 evrov prepolovljena. Poštnina je 5 EUR. V Sloveniji imajo optiki takšne marže, da je že brezveze. Njihova storitev podajanja očal in komentiranja v smislu (mmm, ja... te vam pa pašejo) pa enostavno ni vredna 100 EUR.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Ja, glede pregleda mi je jasno da ne moreš preko interneta ja (
grin1.gif

Sem pa (spet) malo okoli gledal in za primerjavo vzel eurolens.com in lecka.si pa se mi zdi da, ali je prvi ful drag, ali pa je drugi spustil cene. Ker se mi zdi razlika v ceni zelo majhna. Kak evro po škatli, kar se mi zdi že kar ok
smirk-1.gif
Imaš kako ultra poceni štacuno ogledano?

@Benady: Razmišljam ravno o obisku te poslovalnice, predvsem zato ker mi je blizu - 10minut peš, oziroma, 5min s kolesom. Tolko da mi ni treba it z avtom, ker ne vem kake so sposobnosti vožnje tik po prvem vstavljanju
wink-1.gif

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
@Benady: Razmišljam ravno o obisku te poslovalnice, predvsem zato ker mi je blizu - 10minut peš, oziroma, 5min s kolesom. Tolko da mi ni treba it z avtom, ker ne vem kake so sposobnosti vožnje tik po prvem vstavljanju
wink-1.gif

Bolj slabe
tongue-1.gif
pa saj boš sam videl

Pregled le tam opravi, pa magari prve leče tam vzameš toliko da VIDIŠ če ti sedejo (eni se jih ne morjo navadit SPLOH)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Verjetno bo izpadlo malo čudno, čeprav ogromno ljudi v Sloveniji naroča preko lecka.net ali 080lece.si in mislijo, da so prišparali veliko. Tako da so verjetno že navajeni v optikah. Sicer pa ni popolnoma nobenega razloga, da bi jih prav ti subvencioniral. Vzemi testne leče in čao. Eksperimentiraš lahko z različnimi firmami in okusi (mesečne, dnevne) tudi sam doma. Vsak ok on-line prodajalec ti bo na prošnjo priložil še kake testerje zraven.

Kar se leč tiče, ne vem, če se take reklame tolerirajo (sicer mi piši na ZS).

http://stores.ebay.de/FGL-GmbH

Jaz že par let naročam tu. Običajno v količinah za 6 mesecev ali celo leto. Lani jeseni sem naredil eno primerjavo:

1. Air Optix Night & Day 6x1

ebay: 48 EUR
lecka.net: 92 EUR

2. Focus Dailies 180x1

ebay: 68 EUR
lecka.net: 162 EUR

Sicer pa je cela tema tu: https://www.alter.si/tabla/showflat.php?Cat=&Board=cvek&Number=464524

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj pa ne? Če imaš vse pravilno izmerjeno, ni popolnoma nobene razlike (razen ogromne v ceni). Sicer še nisem tega počel, ampak naslednja dioptrijska očala bodo vsekakor preko interneta.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
A kupujes preko ebay ali preko njihovih spletnih strani? Koliko te pride postnina?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Menjaj okulista
smirk-1.gif
. Meni vedno tudi to naredi, če rabim recept za očala.

Drugače pa imaš prav, optiki običajno še enkrat izmerijo razdaljo, tudi če že piše v izvidu/receptu.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Preko ebaya, preko spletnih strani je dražje. Poštnina je okoli 5 EUR. (20 EUR kot piše na strani je samo če želiš zavarovano pošiljko)

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Jernej, počnem isto, ampak hudič je, če potem točno določenega modela ni na netu.

Trenutno imam rezervirana korekcijska očala za cca. 230 evrov, na ebayu so podobni modeli iste firme cca. 110 evrov. Jaz pa ne najdem in ne najdem ....
smile-1.gif

LP,
PIC

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sem malo primerjal pri tem prodajalcu.
Acuvue Oasys (od Johnsona) so pri nas 28 EUR, tukaj na ebayu pa 23 EUR, recimo 20% razlike.
Zanima me pa poštnina. Pri tem artiklu je nima napisane, pri nekaterih ostalih pa 20 EUR za Slovenijo, kar je čisto oderuštvo.
Kako se ti spogajaš za poštnino?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ko klikneš buy, lahko tam izbereš poštnino. 20 EUR je skupaj z zavarovanjem. Lahko izbereš tudi navadno pošiljko.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Težko je govoriti o "najboljšem prodajalcu", ko gre za isti produkt iste znamke (recimo Johnson). Trenutno gre le, se pravi pri nakupih preko internetnih trgovin in ebaya, zgolj za cenovno primerjavo. Če smo že ravno pri tem, lahko bi napisal vsaj kako ceno, če jih že ravno na spletni strani ni
tongue-1.gif

@J.B.: pri ebayu je najbolj pametno, da preden klikneš "buy" (če ni cene) pišeš mail prodajalcu in se dogovoriš za ceno. Da se ne boš "na suho nategnil", ker ko boš enkrat kupil boš moral plačat, če ti slučajno ne ponudi cenejše poštnine
tongue-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
No, pa sem se spravil... šel sem k krstiču, malo me je pogledal, pomeril, predpisal dioptrijo, poj sva pa s sestro nekako spravila to v oko
grin1.gif

Zanima me edino, kako vi delate s svojimi lečami? Imam mesečne purevision (bauch&lomb) in sestra mi je rekla da jih ne smem drgnit ipd. mehansko izrabljat. Berem pa navodila od tekočine za leče, pa piše, da naj bi čistil leče tak da bi jih drgnil s par kapljicami?? in ne vem zdaj kaj naj... Pa tudi kar se tiče časa nošenja, mesečne naj bi lahko imel notri brez da bi jih rabil ven dajat... (?)

Aja, pa še to... kako je s športi? Predvsem me zanima okoli vodnih, plavanje z lečami yes or no? Ker mi je bilo rečeno, da prat z vodo jih recimo ne smeš... torej, kaj je dobro za lečo, v teoriji in praksi?

Lp

Nazadnje urejeno:

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Glede drgnjenja: jaz jih samo dam v tekočino in vstavim v oko potem, ko jih ven vzamem. Drgnem s par kapljicami tekočine samo, če me moti, ko dam lečo v oko. Takrat to pomeni, da je gor še kakšna smet in jo z drgnjenjem odstraniš.

Glede časa nošenja: obvezno jih vzemi vsak večer ven in ne spi z lečami. Lahko imaš fejst pizdarijo zaradi tega. Po mojem mnenju je to najbolj sigurna rešitev, tudi če piše in kdo reče, da imaš lahko po teden ali dva non stop v očesu.

Plavanje: jasno, da lahko plavaš, samo pazi. Če ti pride npr. voda v oko (npr. kakšen val ali kaj podobnega), ti bo leča skoraj sigurno padla iz očesa. Isto se zna zgoditi, če smučaš ali se voziš s kolesom po klancu navzdol kjer je velika hitrost in se oko solzi.