Optika

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ostrzek pravi:
Obstaja kakšna stran, kjer so predvideni načrti za "gradnjo" optike? Hvala..
Ni govora, to je poslovna skrivnost investitorjev (telekoma in ostalih). Javna skrivnost pa je, da trenutno vse stoji.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Okoli Ormoža kar veselo kopljejo, ampak kot je Bush dejal so to EU projekti razvoja podeželja. Še malo pa bodo vse kmetije tu okoli imele optiko, v mestih pa ne.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Super! Najdem šiht, kjer bom lahko delal od doma, za 30k eur v Prekmurju kupim bajto in se preselim tja.
cheer.gif

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Sprašujem za mojo teto, ki živi v okolici Postojne. Tam so zgradili optično omrežje sofinancirano s pomočjo evropskih sredstev. Optika naj bi bila že pripeljana do hiše (pišem po njenem pripovedovanju) ampak nič ne ve kdo in kakšne storitve bi lahko dobila...skratka kdo (so)bodo operater(ji).

Če ima kdo bolj podrobne informacije?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ena sorodna tema je ze bila, kjer s(m)o ugibali, da gre pac za gradnjo omrezja ... ne za ponujanje storitev (samo da se nekaj "gradi"). Nihce ni demantiral tistih spekulacij in ne bi me presenetilo, ce tam se par let ne bo nic.

Touge

Pripravnik
8. maj 2008
130
2
18
Operaterja bo lahko izbrala po svoji volji
wink-1.gif
Je pa bilo rečeno, moraš operaterja izbrati najkasneje 1 leto po končanih delih v omrežju. Po mojih informacijah naj bi s priklopi začeli enkrat Avgusta.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Touge pravi:
Operaterja bo lahko izbrala po svoji volji
wink-1.gif
Je pa bilo rečeno, moraš operaterja izbrati najkasneje 1 leto po končanih delih v omrežju. Po mojih informacijah naj bi s priklopi začeli enkrat Avgusta.
Čak mal, kaj pa če se jih ne bo več prislinlo da kable, če bo samo eden ponudnik?
Če sem jaz prav razumel, imajo ponudniki eno leto časa, da premaknejo svoje lene riti, ne uporabniki. Zakaj bi imel uporabnik časovni limit?
Lahko, da nisem prav razumel, da se razumemo.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16
Tukaj piše, da bo omrežje na voljo zainteresiranim operaterjem.

Domnevam da bodo uporabnike obvestili o novi ponudbi na tem področju?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Pri meni že več kot 1 leto piše:

Citat:
Na vaši lokaciji je že zgrajena infrastruktura potrebna za vklop na optično omrežje T-2, ni pa še urejen interni razvod, po katerem bodo speljana optična vlakna znotraj objekta. V kolikor je podjetje Gratel že uspelo zbrati več kot 51% soglasij za izvedbo internega razvoda, bo le ta zgrajen v kratkem.

V primeru, da podjetje Gratel ni uspelo pridobiti več kot 51% soglasij, pa bo izgradnja internega razvoda in s tem možnost priklopa na optično omrežje T-2 možna po pridobitvi ustreznega deleža soglasij.

Najemodajalec je rekel, da ga zelo zanima optika in da njemu ni noben nikoli ničesar ponudil za podpisat..., niti se nikoli niso o tem pogovarjali s sostanovalci.