Optika podvozja - LJ

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Prosil bi, ce lahko kdo pove za koga ki ima v Ljubljani z okolico sodobno apararturo za korigiranje optike podvozja in da to tudi zelo dobro opravi.
Sem imel avto pred leti na optiki na original servisu, pa mi je zadnje gume pobiralo po robovih. Potem sem lani avto odpeljal v LJ k Stipicu na Zalosko , pa sedaj zadnjih vec ne pobira nic, mi pa pobira sedaj na levi sprednji notranji rob
bonk.gif

...in ne nimam 200 kil in tudi avto ni bil nikoli karamboliran..je pa mozno, da je krivo 17" ALU platisce (original), ki ga sumim da je krivo, saj pri 130 km/h cutim tudi rahlo tresenje...je lahko to razlog?

Stvari bi rad prisel do dna in enkrat temeljito opravil pa magari dam kaj vec denarja, da se uredi.

Hvala za nasvet

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Zapelji se malo ven iz LJ http://www.gregorc.si/ zelo,zelo dobre izkušnje, ko mi je amzs dopizdil, ter ne vem katera optika kamor je mehanik avto peljal...so mi tukaj avto v nulo poštimali, in si vzeli čas. In še glede na to da so drugje eno kolo totalno narobe naravnali, volan niso zravnali v nulo, mi je tukaj računal tudi pač eno os....nekaj časa po tem sem tako ali tako še amortizerje in fedre menjal ter peljal ponovno k njim in odnos je bil spet na nivoju, ter vse v nulo naredili. Da ne govorim o njihovi fleksibilnosti, sme poklical, bil čez par urc tam, kjer so mi porihtali in to je to...nič čakanja, naročanja,...

Nazadnje urejeno:

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Ne rabiš nobene sodobne aparature, potrebno je znanje, to lepo potrjuje tale mojster:

BUČAN EDO. Tacenska cesta 107, Ljubljana. 01 512 24 95

Pa samo kot zanimivost, v delavnici ima položen parket
smile-1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
najlepsa hvala ...ker tole mi ze tako najeda zivce
frown-1.gif
Bi rad stvar postimal preden dam gor nove gume. Bi bilo morda bolje prej oditi k Spanu preveriti ce so ALU krive ter eventuelno ravnat in dat gor nove gume pa pol na optiko?

Se enkrat hvala za odziv...zvezdice vsem :D

Sismis

Pripravnik
30. sep 2007
34
0
6
Še moj glas za Bučana z Broda. Velja tudi nasplošno pri kakršnihkoli težavah s podvozjem.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
porocilo: po menjavi sprednjih pnevmatik pri Stipicu, smo preverili zvitost platisc in ni bilo kaj posebno zvito, da bi bilo potrebno ravnanje. Je pa vulkanizer (deloval je suvereno), ko sem mu omenil moj problem glede pobiranja sprednjih gum diagnosticiral premajhen tlak v navezi z agresivnejso voznjo v ovinke + hiba gume, ki je bila gor saj naj bi bile bocinice zelo svoh 91Y. Optika po njegovo ni potrebna.

Kupil GY F1 Asimetric 2 94Y XL (extra load) na 2.7 bara in ze sedaj vidim razliko ob isti voznji do kje se guma rabi...dosti manj po robih kot se je prejsnja.

...ce se bo kdo sreceval s podobnim problemom

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
... diagnosticiral premajhen tlak v navezi z agresivnejso voznjo v ovinke + hiba gume, ki je bila gor saj naj bi bile bocinice zelo svoh 91Y. Optika po njegovo ni potrebna.

To je zelo pogost problem - prazne gume oziroma po navodilih proizvajalca
wink-1.gif

Podatek na avtomobilu oziroma gumi je (največkrat) pisan za stardedc.com in ne za "modre dirkače".
Pa pri optiki je dobro biti zraven in ne it vmes na kavo - vse kar ni približno v centru toleranc je terba positnariti v stilu "a ni to malo za poštelat". V končni fazi plačaš ravno toliko pa če je slabo ali dobro. In če nisi zadovoljen pelješ nazaj in zamoriš, da so slabo nastavili

BDW: Ko sem kupil (rabljen) avto nekako nisem bil zadovoljen z lego na cesti in ob prvi menjavi gum napravil še optiko.
Ker imam stalnega vulkanizerja (optičarja), ki pozna moj stil vožnje mi gume že prej malo več napolni (in tudi pove koliko in koliko naj še dopolnim po potrebi!). Ker se mu je malo mudilo je optiko nastavil samo spredaj - kot večina drugih mojstrov! Z avtom nisem bil zadovoljen in sva ga še enkrat "vrgla gor" ter ugotovila premaknjeno levo kolo zadaj(posamične obese in excentri).
Po nastavitvi še zadaj je bil avto povsem drug (oziroma takšen kot mora biti)
cheer.gif

Ko sem kasneje to omenil prejšnjemu lastniku je rekel, da je imel avto na treh različnih optikah (v Lj.) pa vedno isti kur.. .
Če že pustim tam za gume in optiko eno slabo plačo si lahko vzamem pravico, da mi naredijo kolikor toliko spodobno, da bom zadovoljen !

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Evo enaka zgodba pri meni;

Ne dolgo nazaj sem bil pri 3.jem vulkanizerju , optiku. Ta je tudi nedolgo nazaj kupil nove aparate...
Torej....vsi prejšnji so delali optiko samo spredaj, ker se pri mojem vozu zadaj, kao, nič ne da štelat...Pa ni tako ! Ta zadnji je v sekundi dvajset videl, da se le da zrihtat, saj ima avto posamične obese in ekscentrični vijak. In je zrihtal! Avto se sedaj pelje neverjetno dobro !
smile-1.gif

Prejšnja dva loleka ne bom omenjal, ker ni vredno, lahko pa napišem, da je bil tazadnji majster, Skok iz Mengša. Pa še ekstra drag ni. 36€ z ddvjem.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik Sismis pravi:
Še moj glas za Bučana z Broda. Velja tudi nasplošno pri kakršnihkoli težavah s podvozjem.

+1

Tale mojster je verjetno daleč najboljši glede optike. Pozna vse finte tudi tam kjer so tovarniški podatki za nastavitev optike napačni.