opremljanje stanovanja

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Z mojo sva zacela opremljati zgornji stuk dobrih 20 let stare bajte. zacela sva pri kuhinji - ostalo je skoraj vse dogovorjeno (razen stvari, pri katerih zenske komplicirajo), ne veva pa, kaksna naj bodo tla - iz katerega materiala. kaj priporocate?

ko se preselim v kopalnico, pa bodo nova vprasanja
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
To se bosta pamogla sama odločiti kaj bosta imela po tleh.

Pri nas bo nekje parket - zgleda OK, kako se bo obneslo bomo videli.

Druga kuhinja je pa še v zraku..znajo biti ploščice, ker bo tam talno gretje ...pa še zdaj dobiš tak izgleda da zgleda kot bi bil po tleh položen les (sodelavka ima neke hude po celem stanovanju (Prišle so jo s polaganjem 100 EUR/m2) zdaj pa jih vsak (predno proba) trdi da ima laminat položen
evil.gif

1250808-SDC12855r.jpg

Priponke

• 1250808-SDC12855r.jpg
    1250808-SDC12855r.jpg
    111,1 KB · Ogledi: 253

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Če imaš tepihe po tleh je čisto vseeno kaj daš po tleh v kuhinji. Če so pa ploščice premrzle pa probaj s pluto ali kakšnim umetnim materialom (pvc).

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Sam v tej kuhinji na sliki se pa verjetno bolj malo kuha. Priznam, da prvič vidim, da so v kuhinji po tleh tepihi. Pa tudi drugače so zadeve precej nepraktično postavljene.
Drugače za kuhinjo po tleh priporočam ploščice, se nekje najlažje spucajo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Ne se obešat na tepihe
wink-1.gif

To je slika tri dni stare kuhinje (saj niti pipe še ni). In so tepihi tam zaradi zaščite...logiš da se (še) ni nič kuhalo.

Shift...kaka kanta hkrati vklopljena? (elemnti so postavljeni glede na možnosti - odtoki, vodododna napeljava, el priklopi...tako da druge opcije ni)

(pisati bi moralo: slika je simbolična
evil.gif
nalepljena je bila z vidka 'parket v kuhinji').

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Sam v tej kuhinji na sliki se pa verjetno bolj malo kuha. Priznam, da prvič vidim, da so v kuhinji po tleh tepihi. Pa tudi drugače so zadeve precej nepraktično postavljene.
Drugače za kuhinjo po tleh priporočam ploščice, se nekje najlažje spucajo.

Eno leto sem v novem stanovanju in se mi je odločitev za ploščice v kuhinji že obrestovala
smile-1.gif

Snel se je odtok...cokle sem vzel stran in pobrisal. Če bi imel lesen poden in bohnedaj kuhinjo na fiksnih coklah, bi bla huda pizdarija.
redface-1.gif

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ne se obešat na tepihe
wink-1.gif

To je slika tri dni stare kuhinje (saj niti pipe še ni). In so tepihi tam zaradi zaščite...logiš da se (še) ni nič kuhalo.

Shift...kaka kanta hkrati vklopljena? (elemnti so postavljeni glede na možnosti - odtoki, vodododna napeljava, el priklopi...tako da druge opcije ni)

(pisati bi moralo: slika je simbolična
evil.gif
nalepljena je bila z vidka 'parket v kuhinji').

cool-1.gif
potem pa ja. Sam a ni v tej kuhinji malo majhno korito, pač nobenega odcejevalnika ni. Vsega se ne da prati v pomivalnem stroju. Je pa tudi res, da ni prostora v izobilju.

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
hvala vsem za nasvete. po tleh bo najverjetneje neka plasticna zadeva - Monet ( nekaj takega ). Kuhinja narocena pri Alples Železniki. Sedaj pa sva gledala naslednjo belo tehniko:
- Pečica Gorenje BO 5322 MX
- Indukcijsko kuhališče Gorenje IT 614 ASC ali IT 606 AX (ne vem, ali je splaca vzet drazjega zaradi Boil-control in hipnega prilagajanja temperature... lahko kdo kaj priporoca?)
- hladilnik BOSCH KIL 24A61FF
- pomivalni stroj Gorenje GV63324X

ima mogoce kdo kaksne slabe izkusnje z izbranimi aparati? Predlagate kaj drugega? Je tukaj kdo, ki te zadeve prodaja in mi lahko naredi kaksno ponudbo?

hvala, LP!

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Spet vprasanje:
Naroceno imava napo ELICA GLIDE SOFT IX / A / 60, ki ima priklop cevi 150mm. Danes sem kupil rozeto za v steno (160mm), in ugotovil, da bom tezko naredil tako luknjo v steno, ker mi pride ze prenizko in pridem ze do cevi za elektriko. Mogoce bi slo, ce nekaj obrobe rozete na vrhu odrezem, da jo lahko pritisnem visje do stropa. Kako pa je s priklopom manjse cevi (120mm) na to napo? Je to izvedljivo? S tem verjetno izgubim nekaj na kvaliteti, ane?
Hvala, LP!

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
ok, hvala!
saj pride jutri pogledat situacijo mojster, ki bo kuhinjo montiral, tako da bo ze vedel. sem mislil, da bi ze prej zrihtal,bom pa potem...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Z napo dobiš neke reducirke za priklop, ne vem pa če ravno 150 na 120... V bauhausu imajo tega precej.

Sigurno tudi to obstoja.

Vsaj pri nas imamo tak rpimer...luknja (mislim da fi 125...kanalizacijska cev) napa pa s priklopm 150 mm...pa se povsem Ok rešili zadevo.

Pri manjšem premeru kvačjemu pridobiš kaj na glasnosti...nekih hudih razlik pri vleki ni (vsaj glede na ekstremnost kuhe, ki se odvija pod napo).

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
sem danes govoril z monterjem, pa pravi, da je itak ze zraven nape reducirka 150 na 120. Namesto tiste cevi do zracnika, se pa baje dobijo neke "kanalete". Je ze kdo montiral to? Kaksne izkusnje? kaj se bolj priporoca, cev ali kanal?

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Druga kuhinja je pa še v zraku..znajo biti ploščice, ker bo tam talno gretje ...pa še zdaj dobiš tak izgleda da zgleda kot bi bil po tleh položen les (sodelavka ima neke hude po celem stanovanju (Prišle so jo s polaganjem 100 EUR/m2) zdaj pa jih vsak (predno proba) trdi da ima laminat položen
evil.gif

to imamo pri nas doma (oz. moji tastari) in res tako dobro zgleda.

Moje mnenje je za po kuhinji ploščice, še vedno lahko daš kake tekače po linijah, kjer se največ gibaš, jaz imam dva pravokotno drug na drugega ob pultu, kjer pač stojim, ko pomivam, kuham, pripravljam hrano ali karkoli...

Odpiralcu teme: ti kar nadaljuje z vsem, kar boš delal in sprašuj tuki, da meni ne bo treba
wink-1.gif

krengorenc

Pripravnik
12. jul 2011
136
0
16
Ploščice so strup za noge, četudi je talno gretje. Parket je lep in topel, vendar bo postal problem , ča pade na tla kaj težjega, nož, lonec,... Jaz imam v eni kuhinji ploščice, že okrušene, ker je enkrat padlo nekaj na tla, v dugi pa laminat. Ko se ga bomo naveličali pa brez slabe vesti v zamenjavo!
Odločitev je pa itak vaša!! LP
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
Jaz imam tla ze izbrana - neka pvc varianta kocke 20x20cm, vmes neke plasticne fuge, baje zelo trpezna zadeva. Izgleda pa kot keramika. Ampak zdaj moram najprej se stene z Roffixom zapucat, potem pa bo poden na vrsti, cez slaba 2 meseca mi pa pridejo kuhinjo sestavit. Ko bo pa enkrat hladilnik v njej (
nahrung002.gif