Opozorilo pred nakupom MyBookWorld

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
Sm bil prov presenečen, ko sem ugotovil, da disk z kapaciteto 1TB in 1GB mrežno kartico prenaša podatke od 3-5 MB/s. To v praksi pomeni, da je počasnejši kot snemanje CDja ali DVDja. Se pravi, da za prenos 1TB podatkov potrebuješ 70ur ?!?!?!. Zdej pa le urno v nakup tega sranja.

Uradna razlaga: procesor v tej gajbi je prepočasen za višje hitrosti.

Če kdo ve rešitev nej se javi.

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Če kdo ve rešitev nej se javi.
Boljše ohišje.
Cena je v razmerju s kvaliteto, žal.

Če leži kje v kotu kaki stari PC, razmisli o njegovi uporabi:
- stane 0 EUR (ker ga že imaš)
- ni šans, da je slabši po zmogljivostih od teh ohišij za 50 EUR

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
Jaz sem ga razdrl, prekopiral podatke gor, za arhiv pa je zdaj dovolj hiter
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Tole je dobro opozorilo in na mestu. Sklepam namreč, da prihaja poplava omrežnih diskov ker je očitno to nov trend.
Jaz bi pogojno še preživel hitrost 10 MB/s ker imam itak vse računalnike na WiFi, kjer je prenos patetični 1-2 MB/s, vsaj pri meni. Je pa network 802.11g. Uporabljam kar WiFi vmesnik, ki je vgrajen v SiOLov (Iskratelov) ADSL2+ modem. Očitno je za en drek.

Any suggestions, kaj kupiti namesto tega WIFi ruterja? V rangu do 100 EUR max.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Nabavil sem mrežni NAS disk Taurus. V najboljšem primeru sem dosegel 6MB/s, pravilo je 3-4 MB/s. Veliko manj od pričakovanega. Očitno rabiš za hitrost vsaj USB 2.0, najbolje seveda Firewire 800. Zaenkrat (brez temeljitih raziskovanj) krivim počasen NASov linux in njegov mrežni protokol.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kriv je ponavadi ubogi CPU v napravi.

eSATA for the win !!!! (300 mega na sekundo v rezervi...)

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
820
113
hudič je to, ker vedno poslušamo o diskih z neverjetnim dostopnim časom, gigabitnimi mrežnimi karticami, diski s hitrostmi par sto MB/s in kontrolerji za diske z prepustnostjo par GB/s. na koncu pa vn pride tako skropucalo, ki prenaša podatke kot pred desetimi leti. sicer sam nisem bil kupec tega, sm pa to zmonitiral in testiral in seveda prišel do ktastrofalnih zaključkov. pa še en link do "zadovoljnih" uporabnikov tega gadgeta (http://discuss.extremetech.com/forums/2/1004374618/ShowThread.aspx ). vseeno pa s mi zdi to zavajanje kupcev, saj po vseh javnih podatkih lahko prideš do zaključka, da disk dela vsaj približno spodobno, ampak, da pa niti 100MBitne mreže ne izkorišča v celoti je pa absurd.

mogoče kdo lasti kakšno podobno napravo z spodobnimi hitrosmi.

lp

Nazadnje uredil moderator:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Kot ti je ze stein predlagal... linux masino pa diske noter in si zmagal. Sem bil tudi sam pred nakupom omenjenega diska, ampak sem si zadnji trenutek premislil, ko sem prebral dejanske prenose..

gulikoza

Pripravnik
23. sep 2007
237
0
16
ksz.

Zadeva je mogoče marketinško res malce zgrešena. V osnovi tak disk ni nič drugačen kot če bi dal navaden disk na USB port od routerja ali pa v kak NMT...vse fura enak (podoben) cpu ARM okoli 200Mhz, ki pač žal več kot 50Mbps ne spravi čez mrežo.
Jaz mu štejem močno v plus da je mogoče vklopit SSH in "disk" ponucat za torrent download ali kaj podobnega
wink-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Jaz mu štejem v plus, da tud porabi zelo malo in če ga rabiš za arhiviranje kakih slik, je hitrost čisto OK. Imam verzijo z dvema diskoma.
Za minus mu pa štejem ne prav dober web vmesnik (zmer k ga zaženeš, se aktivira WD anywhere access), potem ne morem narest direktorija z imenom "internal", ima tudi manjše probleme z velikimi in malimi črkami.