OpenOffice in shranjevanje dokumentov

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Na željo starejše gospe, bi moral nastaviti njen OpenOffice tako, da ko bi odprla dokument v raziskovalcu recimo v mapi c:\Moji dokumenti\mapa1 in ga potem spremenila in shranila dokument Save As, bi se ji odprla točno ta mapa za shranjevanje (ne pa recimo default c:\Moji dokumenti).

Sam ne uporabljam Open-a, zato bi prosil kar za pomoč iz prve roke... če se seveda da urediti tako... Upam, da sem dokaj jasno opisal težavo
smile-1.gif

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hvala, zdaj vsaj vem, da je to možno, preden ji kaj govorim
smile-1.gif

Skratka, pod Edit potem imam možnost nastaviti to možnost shranjevanja?

Zardoz

Pripravnik
25. sep 2007
64
3
8
Pravzaprav ne. V Help-u piše:

Koda:
 [COLOR=#666666]  
Paths used by LibreOffice

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Type            Path                                      Description
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
My Documents    Default document folder of your system    You can see this folder when you first call the Open or Save dialog.
...
[/COLOR]

Torej, če v explorerju dvakrat klineš na OpenOffice dokument in ga želiš po spremembi shraniti pod istim ali drugim imenom, ti ponudi direktorij izvornega dokumenta.

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
No ja, saj ravno to rabim, da mi pri shranjevanju najprej ponudi mapo, v kateri je bil odprt dokument, ki sem ga spreminjal...

Alko_man

gps navigator
26. avg 2007
972
1
18
Hmmm... zgleda, da si mislil z mapo izvornega dokumenta tisto mapo, ki jo imaš po defaultu nastavljeno... tudi iz tega Helpa sem sklepal tako...
A druge variante ni?

Zardoz

Pripravnik
25. sep 2007
64
3
8
Citat:
Uporabnik Alko_man pravi:
Hmmm... zgleda, da si mislil z mapo izvornega dokumenta tisto mapo, ki jo imaš po defaultu nastavljeno... tudi iz tega Helpa sem sklepal tako...
Ne. Iz Help-a sledi:

1. Če klikneš ikono za OpenOffice in izbereš New Text Document, dobiš prazen dokument z imenom Untitled-1. Ko ga želiš shraniti, ti ponudi mapo, zapisano v Path spremenljivki My Documents.

2. Če klikneš ikono za OpenOffice in izbereš Open, odpre mapo zapisano v Path spremenljivki My Documents.