OpenOffice Impress (prosojnice)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Uporablja kdo OpenOffice namesto MS Office paketa?

Od kar sem posodobil na novo verzijo 3.4.1 imam problem, da mi je v času predvajanja prezentacije osnovni zaslon neuporaben.
Torej, prosojnica se predvaja na 2. zaslonu, med tem pa mi na prvem zaslonu prikazuje pregled prosojnic, ki se predvajajo. Se da to kako izklopit? Pri prejšnji verziji mi ni delalo tega.
1591053-Untitled-11.jpg

Priponke

• 1591053-Untitled-11.jpg
    1591053-Untitled-11.jpg
    147,8 KB · Ogledi: 131

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Greš v Extension Manager in izklopiš Presenter Console.

Drugače pa jaz uporabim samo ALT - TAB in si v drugih programih. Predstavitev ostane na drugem zaslonu. Razen seveda, če ne preklopim na program, ki je na drugem naviddeznem namizju. Takrat seveda preklopi tudi drugi zaslon

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Lej, OpenOffice je nekak zamrl. Pač Oracle zna. Spustit zadevo iz rok...
crazy1.gif

LibreOffice je zadeva, ki se dejansko razvija. V menuju »Orodja« se skriva »Upravitelj razširitev«, kjer izklopiš zadevo »Presenter Console x.y.z«.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Sem poskusil vse tri, kolikor denarja, toliko muzike. V LibreOffice fullscreen prezentacija iz slideshow predstavitve naredi nerazpoznaven zmazek. V Oracle OpenOffice še nekako gre, čeprav ne zna gladiti robov pisav in ima nekaj težav z linki, ta novi OpenOffice se mi pa itak komplet vsi programi sesuvajo.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Nimam takih težav z LibreOffice. Sem pa ugotovil, da nadgradnje včasih ne naredijo dobrih stavri. Vedno naredim »uninstall«, grem ročno pobrisat direktorij, in nova namestitev.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Lej, OpenOffice je nekak zamrl. Pač Oracle zna. Spustit zadevo iz rok...
crazy1.gif

Oracle uporablja Microsoft Office.
evil.gif

Zagrizeno uporabo OO sem videl samo v starih časih Sun Microsystems. Če sedaj kdo pride prezentacijo delat in je iz Sun Oraclove divizije, pa itak ponavadi pride z mašino, ki ima ogrizek in Keynote za prezentacije.

Izgleda, da jih je minilo pedenat reči, ki ne prinašajo denarja vsaj posredno. Pri Linuxu se da služit, pri OO pa očitno ne.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Sedaj sem namestil Presenter Console, ker ni bil nameščen čeprav ga je prezentacija vseeno uporabljala med predvajanjem.
Presenter Console sem sedaj onemogočil ko je nameščen, sedaj pa je problem, da mi primarni ekran sicer ostane na videz uporaben, je pa problem da ne morem nič delat, ekran je zamrznjen, miška ne prime, v glavnem zmrzne ekran dokler ne ugasnem prezentacije s tipko ESCAPE. Katastrofa!

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Imaš v nastavitvah projekcije nastavljeno, da je OpenOffice med predstavitvijo vedno na vrhu? Nekako mi ne gre v račun, da niti z ALT TAB ne moreš do drugih programov.

Pbutec

20. jul 2007
15.194
3.590
113
Marlbor
Z ALT-TAB odprem druga okna, vendar je problem da so okna zamrznjena, če klikam z miško po ekranu pa mi prestavlja prosojnice, ki so na drugem zaslonu. Da bi bil openoffice vedno na vrhu nimam vklopljeno.

Zgleda bo treba narediti downgrade na staro verzijo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a ni open office nehal razvijat? Neki se mi mota, da sem to nekje prebral.

Jst uporabljam http://www.libreoffice.org/ in sem bolj zadovoljen kot z OO. Nisem pa še uporabljal to kar tebe muči, tko da tukaj ne vem kako ti pomagat.