Opel Astra Black & White 1.6

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
A ve kdo, če ima ta avto ESP ali ne? Na oplovi strani piše da ja, v salonu pa mi niso znali povedat oz. jim piše, da ga ima samo dizelska različica.

Kaj menite - je to dober nakup za 13.500 €?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ja ima ESP ker vsebuje Sport Paket ( Znižano športno podvozje in ESP ) .
Glede tvojga vprašanja na privat,ti pa v ponedeljek odgovorim.

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
Aha, super. Gre potem za ESP ali ESP+? Glede na to, da vsebuje stikalo za preklop v športni način, predvidevam da ima IDS? Ali pa celo IDS+ s CDC?

Kako je pa z ASR, EBD, EBA in CBC?

Mogoče malo veliko vprašanj, ampak odgovorov res ne dobim nikjer drugje. Najlepša hvala.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
hysterical-1.gif
A več kratic nisi našel al kaj.

Pri Oplu imaš ESP in pa IDS+ , Astra BW vsebuje serijsko prvega, namreč v temu BlackWhite pakcetu se skriva šifra ZQ8 (najdeš v ceniku) in to pomeni da ima znižano športno podvozje z programom stabilnosti. Sicer dopuščam da sem napisal kakšno napako ( pišem na pamet,nimam cenika pred sabo) , ampak sem 99% da drži napisano.
CDC je nadzor blažilnikov? No v vsakem primeru ima nastavljivo trdoto podvozja tudi serijsko in sicer lahko med vožnjo kadarkoli vklopis SPORT , s tem pridobis bolj odzivnejso stopalko za gas, malce trši volan in pa amortizerji se stršajo,tako da za kakšno tišanje v ovinke je kar velika razlika napram izklopljeni opciji.

Glede ostalih kratic...več znamk uporablja različne kartice, funkcije so pa več ali manj enake ( razlike v detajlih) , tako da vsega nemoreš imeti.

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
cool-1.gif
Ja, kratic je res preveč...

Kolikor sem do zdaj raziskal, je cela zmešnjava. Baje obstaja ESP, ki zavira eno kolo, ESP+ pa do 3. Ne vem, mogoče se zdaj vgrajuje samo ESP+.

Potem sta tukaj IDS in IDS+.
Citat:
IPodvozje IDSPlus ima vse funkcije podvozja IDS, dodano pa je še stalno krmiljenje blaženja CDC. Z njim senzorji spremljajo spremembe v dinamiki vozila in stalno prilagajajo vzmetenje za optimalno vodenje in lego vozila na cesti.

Tile imajo za Astro B&W napisano, da ima IDS športno podvozje.

Tile pa, da ima "EDC - elektronski nadzor blažilnikov" (CDC?) in "ASR - regulacija zdrsa pogonskih koles" (TC?)

ABS v teh Astrah bi naj že vključeval EBD (razporejanje zavorne sile), EBA (asistenca pri zaviranju v sili), CBC (nadzor zaviranja v ovinkih) in TC (nadzor zdrsa)?

Za znoret...
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Te pa očitno res zanima v detajle, da si se tako vrgel v to.
v Pon. ti lahko točno preverim kaj ima notri in kaj ne, čeprav ne vem če bova prišla do dna pri vseh teh kraticah.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Citat:
Uporabnik fgdma pravi:
Aha, super. Gre potem za ESP ali ESP+? Glede na to, da vsebuje stikalo za preklop v športni način, predvidevam da ima IDS? Ali pa celo IDS+ s CDC?

Kako je pa z ASR, EBD, EBA in CBC?

Mogoče malo veliko vprašanj, ampak odgovorov res ne dobim nikjer drugje. Najlepša hvala.

Stari te kratice so mentalni DOS napad dej prizanesi nam no =)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Jebo vas ESP, pet let nazaj smo se vozil v gajbah in na discoveryu poslusal sci-fi, zdej pa ce eno malo jajce nimas esp-ja pa ze takoj panika in da avto ni za kupit. Sem preprican, da vecina trotov sploh ne ve kaj je esp oz. jim nikoli ne bo prisel prav. Ce se pa zelis fentat se pa tudi z ESP++++++ bos in fertik. Pa tole ni letelo konkretno nate ampak nasplosno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
sej če si vsaj mal talenta za volanom ti bodo vsa ta all-migty pomagala tako ali tako odveč oz. te bodo dejansko ovirala pri vožnji, jaz že ABSa nisem maral, kaj šele vsa ta šara sedaj
smirk-1.gif

fgdma

Zelenc'
3. mar 2008
29
0
1
Kar pogrešam je to, da bi bilo glede opreme vse vse črno na belem
cool-1.gif
, tako kot je za Corso Color Edition.

Drugač pa se ne strinjam glede odvečnosti elektronike. Za vsakodnevno vožnjo je čisto ok, za športne užitke pa se da vse izklopit...

BTW: A bo v januarju spet Oplovih 24 ur? Verjetno bodo cene še malenkost nižje, je pa res, da bo motor 1.6 padel v višji razred obdavčitve zaradi izpustov CO2. Hmm...kupiti do novega leta ali počakati na akcijo?
confused-1.gif
Cene za modele 2009 so v začetku 2010 nižje?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Elektronika je fajn stvar, sicer jo dostikrat izklopim,ampak z namenom, ne pa zato ker je nebi maral.

Bo 24 ur, samo glede cen ti pa ne upam obljubit da bodo res nižje kot sedaj,saj se v naslednjem letu obetajo spremembe, ki pa mislim da vozil ne bodo pocenile. Glede "starih" letnikov, ne vem zakaj ljudje to še vedno mislijo da obstaja, če pa so vozila vedno tekočega leta, ker se homologacija tiska pred prevzemom vozila.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.066
844
113
Če nebi blo ESPja, bi jaz že moj bolid najmanj 3x totalno raztreščil
smile-1.gif

lost1 : In zakaj bi se naj cene vozildrugo leto višale? Ker majo ljudje preveč dnara in ker smo izven recesije
smile-1.gif
?
Opažam, da vsi trgvoci z dvigovanjem cen krpajo svoje izgube. Dolgoročno se to ne izide.
Ne razumem delavcem v fabrikah znižujejo plače, ceno produkta pa višajo ?

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Naslednje leto bo kicknila v luft tudi inflacija in bodo zato cene šle gor. Je pač blo treba zaflikat uboge bankirske žepe.

Ogo

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
Šumi, jst mam raje ESP kot klimo
wink-1.gif
Tudi jaz. Dokler ne vidiš kaj vse je ESP zmožen, si ne moreš predstavljati
smile-1.gif

EDIT: a spada pod ESP vedno tudi sistem proti zdrsavanju koles (ASR) in sistem proti prekrmarjenu (upočasnitev vozila pri prehitri vožnji v ovinek), ali ima to vsak proizvajalec drugače?

Nazadnje urejeno: