Onkyo 606 receiver

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Živjo,

zanima me če bi bilo možno preko omenjenega receiverja ( link ) narediti upscaling analognega kabelskega signala. Sam receiver vem da podpira možnost upscalinga, ne vem pa kako je z vhodom antenskega kabla. Na sliki priključkov ga ni opaziti. Ima kdo izkušnje s tem?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.733
5.897
113
Z vhodom antenskega kabla??????????

Nobeden a/v reciver ti nebo prejemal signala, da ga potem lahko upscala. Uscaling ti lahko naredi samo preko kakega drugega vira, recimo DVD player. Samo spet kaj ti sploh bo upscaling? Iz analognega PAL signala neboš dobil lepše (ostrejše) slike, pa če ga upcalaš na 12tisoč vrstic.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Saj se mi je zdelo da ne gre, ampak vprašam za vsak slučaj. Saj s tem ni nič narobe...ali pač?

Možno pa da bi šlo na način kot ga je omenil DJ_Beat. Kar se pa upscalinga tiče...baje da se vseeno izboljša kakovost slike saj procesor skuša zapolniti odvečne piksle s preračunanimi podatki. Seveda kdaj zgreši, ampak vseeno se mi zdi boljše kot nič.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
probaj si od koga kaki set top box od digitalne kabelske sposodit pa probaj. če je možno da ga povežeš preko hdmi.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
probaj si od koga kaki set top box od digitalne kabelske sposodit pa probaj. če je možno da ga povežeš preko hdmi.

Dober nasvet. Obvezno pa hdmi.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tak, sem še sam sprobal ta moj nasvet
smile-1.gif
predvsem se opazi da izginejo tiste značilne kocke, ki se rade pojavljajo pri digitalnem kabeskem signalu. Se pa tudi opazi da so nekatere pike, verjetno tiste ki jih on dodaja včasih bele. Verjetno je to odvisno od recieverja do recieverja, vsekakor pa niso moteče.
To je bil samo kratek test, ampak se vseeno splača probat in eksperimentirat, če imate doma avr
wink-1.gif

Podobne teme