Onemogočanje prenosa podatkov aplikacijam

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Zdravo!

Zanima me ali obstaja kakšna aplikacija za android, s katero lahko omogočam in onemogočam posameznim aplikacijam dostop do prenosa podatkov.
Nekaterim aplikacijam namreč želim omogočiti dostop do prenosa podatkov samo preko WiFi, ostalim pa tudi preko 3G/GPRS/EDGE.
Instaliral sem si nek adroid firewall, vendar ta deluje samo pri rootanih napravah (nimam in nočem rootati).
Probal sem tudi Onavo count, ki kot kaže prepreči prenos samo kadar aplikacija deluje v ozadju. Problem je kadar aplikacijo uporabljaš, pa ti po nepotrebnem kuri prenos podatkov (reklame & stuff).

Skratka zanima me ali obstaja kakšna aplikacija za popolen nadzor nad porabo prenosa podatkov?

Hvala in lp!

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
697
113
Citat:
Uporabnik fantom20 pravi:
Ja, kot kaže vse firewall aplikacije zahtevajo root...

Iz preprostega razloga: brez roota se tega sploh ne da narediti.

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
hmm zgleda bom res to moral naredit.
Mi kdo zaupa kateri je najbolj preprost in zanesljiv način za rootat androidni telefon? Step by step instructions.

Telefon je Nexus S z Jelly Bean 4.1.2.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
tako. se en glas za droidwall oz. android firewall. zanimivo, meni droidwall dela na 4.1.2. bom posodobil na android firewall

Nazadnje urejeno:

fantom20

Pripravnik
8. jun 2008
102
0
16
Meni pa ne dela noben. Ko poklikam dostop do podatkov posameznim aplikacijam in potem želim enablati firewall se mi prikaže okno v katerem piše, da nima dostopa do roota.
Ali imata vidva ne-rotan telefon?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.926
6.001
113
Brez roota ti nobeden ne bo delal.
Kakšen telefon imata je menda sedaj jasno ?