On-line plačilo poštnine (ZDA)

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pozdravljeni,

no, tukaj se ponavadi najhitreje pride do odgovorov, tako da bi prosila za nekaj pomoči.
Zanima me ali se je že kdo poslužil te storitve https://sss-web.usps.com/cns/landing.do ?
Po mailu ti torej pošljejo izpis poštnine, ki se ga nato samo nalepi na kuverto/škatlo in to je to.

V ZDA bom naročila nekaj stvari in bi jih, v izogib oderuški poštnini in 20% davku ob uvozu, naročila na naslov sestrične, ki tam živi, ki mi bo potem to preposlala sem kot darilo. Seveda bi jaz krila ta strošek, zato bi bila tale opcija zelo dobrodošla.

Zanima me torej ali ima kdo izkušnje s to stranjo in pa če sploh sprejemajo kreditne kartice izdane izven ZDA?
Pa še nekaj, koliko znašajo bančni stroški za prenos denarja iz mojega računa na ameriški račun, če sama nosim vse stroške?
V glavnem, če imate to možnost se zelo splača ..... v mojem primeru čas dostave skrajšam za en teden in prihranim nekaj več kot 50$.
Hvala za pomoč. LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Napis darilo večinoma nič ne pomaga. Te pozovejo, da jim dostaviš račun, če jim ga ne sami poiščejo ceno, običajno ne najbolj ugodno zate.
Sicer pa izgleda zanimivo. Sporoči kako je šlo, če boš uporabila.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
To vem, da ponavadi težijo, ko kupuješ preko ebaya, samo glede na to, da imava s sestrično isti priimek, mi najbrž ne bodo šli tega carinit, ali pač?

LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.834
113
Pusti se presenetit.
evil.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Pač. Skoraj zagotovo bojo paket odprli, če bo notri kaj zanimivega, ti bojo pa to tudi ocarinili. Če račun ne bo priložen, lahko zahtevajo, da ga dostaviš. Če bo vrednost na računu sumljivo nizka, ti lahko ocarinijo blago na podlagi cenitve, ki bo izhajala iz vrednosti, dobljene na bolhi, ebayu itd. Za carinsko osnovo je znesek računa + znesek carine, po ocarinjenju pa na vse skupaj še DDV.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Gre za spodnje perilo in podobne zadeve, torej ni kakšna tehnična roba ali kaj posebno zanimivega, tudi ne gre za kakšne ogromne količine. Vse skupaj se bo najverjetnej dalo spravit v kakšno večjo kuverto z mehurčki.
Kako lahko zahtevajo račun od mene, če mi sorodnik kupi darilo?

LP

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Zato, ker je bila oznaka "gift" v preteklosti zlorabljena do te mere, da so jo enostavno nehali upoštevati. Pod "gift" se je v državo poskušalo spraviti vse živo, tudi v ne tako majhni vrednosti.

Če gre samo za perilo, obstaja precejšnja verjetnost, da ti blaga ne bojo ocarinili. Vsekakor se splača poskusiti.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Če bi koga zanimal ... plačilo je možno samo, če si iz ZDA. Pa še natančno morš specificirat kaj je not v paketu, vrednost in težo vsakega posameznega izdelka. Kok sm se zajebavala s temi ounci
bonk.gif