Omrežje Mobitel - nedosegljivost

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ojla!

Če je ta problematika že bila obdelana, se opravičujem.

Že nekaj časa opažam, da občasno dobivam sporočila o zgrešenih klicih v času nedosegljivosti. Telefon je Nokia E61i (enako se dogaja kolegu z E71), signal 3G na polno, telefon napolnjen in na mizi v pisarni/doma. Vključeno imam GSM in 3G omrežje, gibljem se 80 % celotnega časa v Ljubljani in okolici.

Ima še kdo podobne izkušnje in morda idejo, kaj bi lahko bil vzrok?

LP,
PIC

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Isti problemi tudi s Simobilom sredi Ljubljane.

Na Simobilu trdijo da je kriv telefon, na drugem telefonu na T-2 omrežju nimam teh težav.

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
včeraj in danes je tudi v MS in v okolici Križevec pri Ljutomeru isto, in to na več različnih mobilnikih, kar naenkrat mi napiše da ni signala, pa čeprav je na tistih mestih vedno bil poln signal...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp, v zadnje času je to kar stalnica pri S!, povem iz lastnih izkušenj....

A si že podal kako prijavo na @m?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Mislim, da je to problem preobremenjenosti bazne postaje oz celice na katero si prijavljen. Verjetno vpliva na to veliko število turistov v prestolnici. Ker to se je začelo dogajati sedaj z poletno sezono in upam, da bo jesni že boljše.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Meni se je to zgodilo danes ob 03:00 zjutraj v centru Radovljice. Sem bil zmenjen za prevoz in, da prej pokličem, če grem da ne bo zastonj iz AC šla k meni v Radovljico. In enostavno nisem mogel klicat signal na polno 3G (Nokija 6220 classic) ugasnem telefon in ga spet prižgem...isto noče klicat! nobenga signala, da kaj zvoni, nič! Linija mrtva. Spet ugasnem in prižgem... isto
jezen.gif
in potem je kar na 1x normalno delalo in sem dobil sms o zgrešenem klicu. Dvomim, da je kriv telefon ali proobremenitev bazne postaje. Še za novo leto v tem koncu ne crkne pa je ziher nekaj 1000 ljudi na trgu za novo leto.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Ob takih zgodnjih urah navadno nadgrajujejo mobilna omrezja. Je bilo kaksno obvestilo na web strani?
Lp

Ajax

Zelenc'
23. jul 2007
14
0
1
Meni se dogaja podobno na SE P1i. Signal vse črtice, dosegljiv pa nisem. Najhuje je to, ko sploh ne vem da nisem dosegljiv. Občasno se poskusim poklicat z drugega telefona, da preverim situacijo. Ko nisem dosegljiv ugasnem in prižgem telefon, pa je spet vse OK. Kljub temu, da imam vklopljeno opcijo dobivanja SMS-jev ob nedosegljivosti, le teh ne dobim, ali pa jih dobim z nekajdnevno zamudo.
Po moje ni vzrok v preobremenjenosti ali pa v vzdrževalnih delih, ampak v sami opremi operaterjev.

Lp.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nisi edini .

Včasih imam telefon v žepu in prileti SMS, pa kolega par sekund za tem klice " Pa kje si ti da nimas signala"

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
To se mi je tudi men zgodilo zadnjih nekaj dni. Sem iz okolice Bovca, tu ni 3G signala, je pa ta drug. Vedno so vase pikce. Včeraj, in par dni nazaj, pa dobim sporočilo, o nedosegljivosti. Halo.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Že nekaj časa opažam, da občasno dobivam sporočila o zgrešenih klicih v času nedosegljivosti. Telefon je Nokia E61i

Same here. Sicer imam samo GSM signal, ker se prevečkrat gibljem izven območja 3g signala (posledično kuri baterijo, pa tudi klic prekine, ko gre iz 3g na gsm). Sem mislil, da je kakšna finta telefona, pa vidim da ni...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Zaenkrat nobenih tezav in imam vklopljeno vse, sem pa na relaciji LJ-Domzale. Edini problem, ki je bil je bil s telefonom, ki je ocitno obcasno prenasal podatke na EDGE omrezju in sem bil zato ne dosegljiv zato imam sedaj vklopljen UMTS in je vse ok. Gre pa za specificno zadevo menda.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.803
550
113
42
povsod malo
Danes spet okilo 19:00 Iz mobitela na mobitel nisem mogel klicat.
Klicem tudi na 041700700 da se pritožim... 0
Potem pa čez 2-3 minute delalo normalno naprej.
Tole ni več hec.
Saj zame ne! Me prav zanima, če bi lahko klical 112

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Podobne težave imam jaz tudi..pa ne vem al je kriva nokia e71 ali pa mobitelovo omrežje..recimo med vožnjo iz Ptuja do Maribora..mi je prekinlo 3x ..naenkrat vse tiho..potem pa je na zaslonu napisalo connection nekaj...1x pa je naredilo take popačene zvoke..ko da se po skypu meniš..pa je slaba linija.

enako se mi je včeraj dogajalo na lentu..2x connection kr nekaj v 20 min..pa sem stal na enem mestu..

mam pa nastavljeno na obojno omrežje..gms/umts..

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Se meni na Mobitelu kdaj zgodi, da imam signal (vse črtice), pa me noben ne more klicat. Pa še ta drug mobitel isto. Pozabljate, da je Mobitel hčerinska firma Telekoma, tako da je to čisto normalno.
Kar se pa tiče Tušmobila. Sem 1,5 leto vztrajal kot naročnik. Ponovno bom naročnik, ko bodo zrihtali vsaj GPRS, da bo delal vredu in da ne bo urnih izpadov. Pri UMTSu, se pa tak ni treba bati, da bo kaj bolje. Ker že pred 1 letom sem nato opozarjal.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Poglej. Lepo napiši pritožbo, jo opremi s točnimi podatki o uri, datumu, klicani številki in lokaciji (vsaj približni).
Ne bom špekuliral glede razloga, da naj bi bil nedosegljiv.