Omejitev prenosa podatkov - Android

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Kako najenostavneje nastavit, da bo prenos podatkov izključen, delovali bi pa MMS-i?
Vse ostale aplikacije ne bi smele uporabljati data povezave, temveč zgolj WiFi.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Nevem ce bo to slo. Najlazje bo da komplet izklopis, za dol cuknit mms pa zacasno vklopis. Oz mogoce se bi dalo da apn za internet zbrises, za mms pa pustis

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Mogoče s pomočjo kakšnega požarnega zidu ali recimo Avasta. Mislim, da lahko določiš, kako posamezne aplikacije dostopajo do spleta (3G, Wifi). Vsaj zdi se mi, da je tako.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.873
695
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Nevem ce bo to slo. Najlazje bo da komplet izklopis, za dol cuknit mms pa zacasno vklopis. Oz mogoce se bi dalo da apn za internet zbrises, za mms pa pustis

Včasih pomaga če izbrišeš APN za MMS, vse njegove nastavitve pa prekopiraš v APN za internet. Takrat lahko imaš celo izklopljen mobilni internet in bodo MMSi vseeno delovali. Vsaj za Nexuse je to svoj čas šlo.

Sicer pa imam jaz kar izklopljen samodejni prenos MMS. Ko pa pride obvestilo pa vedno pred (ročnim) prenosom poskrbim, da vključim 3G.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kako najenostavneje nastavit, da bo prenos podatkov izključen, delovali bi pa MMS-i?
Vse ostale aplikacije ne bi smele uporabljati data povezave, temveč zgolj WiFi.

Jaz za podobne omejitve pri prenosu podatkov uporabljam program MobiWol, kjer za vsako aplikacijo ali servis lahko nastaviš, da ima dostop do podatkov preko WiFi, podatkovne povezave, obeh ali pa ji podatke popolnoma zapreš.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
467716-post_slo.gif

si ga tudi meni že svetoval in dela.