omejitev dostopa !?

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
Zanima me ce ima kdo kako idejo kako omejiti dostop!
Problem je sledeci: zelim da imajo dostop do toaletnih prostorov samo nasi gostje in nihce drug...(ponavadi se ustavi avtobus toristov in samo koristijo WC zapravijo pa nic)...

V Mcdonaldsu v centru LJ sem videl da imajo elektronsko tipkovnico s kodo za dostop - koda pa je izpisana na računu...
Kje to dobiti, kdo instalira, cena?

Ali mogoce kaj podobnega ?!

Hvala!
sprasujem se.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
ne bojo upošetevali...

samo kako boš tropu poljakov razložil da morajo nekaj kupiti da bojo lahko lulali... to bo kriza...

drugače pa zakleneš in imaš ključ pri šanku ali pa postaviš mizico in "receptorja" ... za goste FREE za ostale 0,5€ lulanje

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.912
113
ko vidiš da je prišel bus poljakov, hitro pošlješ kelnarco pred vrata od hajzla in kasira 0,5€
wink-1.gif

starsky

Pripravnik
9. apr 2009
78
0
6
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ko vidiš da je prišel bus poljakov, hitro pošlješ kelnarco pred vrata od hajzla in kasira 0,5€
wink-1.gif

To sem hotu tudi sam predlagat. Bo še najbolj poceni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja potem je najceneje ključ in je. ko vidiš bus turistov hitro zakleneš wc, in ga odkleneš ko grejo, ali ko plačajo 1€. Seveda 2 vidni nalepki da je wc le za goste lokala. tudi v ang. seveda!

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Zmontiras električno kljucavnico na tipko in ko gost nekaj kupi, mu odklenes WC.
Dosti manjsi strošek,sploh če si malce mojstra.

Hoof_Arted

Pripravnik
27. avg 2009
313
0
16
V enem romanu je bila taka varianta, tam si po predpisu moral imeti vsaj eno "zastonj" stranišče. Pa je pametni šef za tiste kritične ure najel klošarja, ki je za par centov lepo sedel ves čas na zastonjskem stranišču, ljudje so pa morali na "plačljivega". Najcenejša možnost!

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Jaz p0a gledam iz drugačnega zornega kota: Bolje, da ti zastonj ščijejo in serjejo v wc, kot pa, da ti poščijo in poserjejo vse okoli gostilne.
Napis postavi, da je free wc za goste, za ostale pa prostovoljni prispevki za čistilko - namontiraš eno kovinsko škatlo z izrezom za drobiž. Škatlo trdno prišraufaš na steno, da ne bo kdo pameten
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Domen pravi:
Zanima me ce ima kdo kako idejo kako omejiti dostop!
Problem je sledeci: zelim da imajo dostop do toaletnih prostorov samo nasi gostje in nihce drug...(ponavadi se ustavi avtobus toristov in samo koristijo WC zapravijo pa nic)...

V Mcdonaldsu v centru LJ sem videl da imajo elektronsko tipkovnico s kodo za dostop - koda pa je izpisana na računu...
Kje to dobiti, kdo instalira, cena?

Ali mogoce kaj podobnega ?!

Hvala!
sprasujem se.gif

Enostavno zakleneš wc za tisti par minut, pa preko google translejta napises v vseh evropskih jezikih da ste out of order,
al pa enostavno enega od zaposlenih postaviš k vhodu, s košarico in enostavno tablico z napisom WC = 0,50€, al pa 1€
če pridejo kaki švedi ki so nekoliko "močnejši"
smile-1.gif

Domen

Pripravnik
24. jul 2007
207
0
16
hvala vsem za odgovore, ampak nic od tega ne pride v postev!

se vseeno rabim tehnicno resitev podobno mcdonaldsu ali pa kar isto.....
samo kje to dobiti, kdo montira ......za pametno ceno in ne oderusko !?

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Citat:
Uporabnik Hoof_Arted pravi:
V enem romanu je bila taka varianta, tam si po predpisu moral imeti vsaj eno "zastonj" stranišče. Pa je pametni šef za tiste kritične ure najel klošarja, ki je za par centov lepo sedel ves čas na zastonjskem stranišču, ljudje so pa morali na "plačljivega". Najcenejša možnost!

Arthur Hailey : Hotel

lp Avi