omarica pod tv-jem v dnevni

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
Delam si eno omarico za dnevno. pa me nekaj muči.
kolk prostora rabi av reciver da diha?
kaj je bolje da ga postavim na omarico, ali si zrišem v sredini nek prostor da bo lepo pasal not pa mogoče par cm okoli prostora. ali to nebo dobro iz vidika hlajenja?

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
Vprašanje ne bo povezano s temo ampak vseen, a to rišeš na računalniku ali prosto na papir?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Odvisno od receiverja do receiverja, ima pa vsak napisano v navodilih koliko minimalno naj bo okoli. Po moje bo sicer 10 cm v vsako smer dovolj.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
trenutno si zamišljam v glavi. potem si zrišem na papir in mogoče google sketch-up.

v bistvu je itak čisto preprost dizajn. minimalizem. nobenih zadtevnih dizajnerskih elementov
smile-1.gif

in glede prostora 10cm v vsako smer.... :D sem bolj razmišljal v max 5cm :D. tako do bo raje kar a vrhu
gre se za yamaho rx-v367. v navodilih podatka ne najdem

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa res ni ničesar v navodilih o tem... Čudno, pri fotrovi Yamahi točno piše. Piše za tvojega edino, da se lahko pregreje, če ga imaš obrnjenega na glavo
hysterical-1.gif

Če ti ne gre več kot 5 cm probaj dat 10 cm vsaj v tisto smer, ko so hladilne reže (ali pa probaj z roko kje je najbolj topel).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ob strani ni tak problem, bolj je zgoraj, ker toplota gre gor in tudi reže so zgoraj.
Jst bom svojo omarico naredil tako, da bo nad reciverjem še 20cm lufta, pa zadnja stranica ne bo diht, ampak bo na vrhu imela ene 3cm lufta in tako bo vroč zrak lahko izhajal. Bo pa spredaj zaprta.
Če bo spredaj čisto odprta potem imaš lahko manj lufta okol reciverja.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Naredi ji se kaksno luknjo ali spredaj, ali pa v dno, da bo od nekje vleklo zrak noter, ce naj bi potem na vrhu zaradi termike izhajal ogret.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
odprto bo bo in spredaj in zadaj. to ni problem. nebi bil nevidno zaprt.
nekak na tan način kot je tu center zvočnik
http://www.tvstandsuperstore.co.uk/images/products/ML150_1.jpg

razmišlam tudi da bi dal 2 polički, reciver spodaj in zvočnik zgoraj. pa v to poličko kjer je reciver dodatne luknje da reciver diha. samo nevem kak bi vplivalo na zvok, da je center tako nizko.

http://www.avprime.co.kr/avprime/use/img/h080128_main1.jpg
v osnovi sem si pa nekako tako zamišljal. reciver bi bil v zgornji luknji (seveda po meri od reciverja) na levo in desno bi bilo zaprto. zvočnik pa pod tv-jem na steno.

drugače pa ja vem ja. lažje bi bilo omarico kupit. ampak kaj ko je za 150-200€ vse totalno nepraktično sranje. Da jo pa sam pridem pa nebom spičil več kot 100-130€ za meterjal

hm evo nekaj takega :D
http://www.irextender.co.uk/Long%20&%20Low%20550w.jpg

sam se še odločam al tv na steno al tv na omarico
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
ovo dve zamisli sem hitro skiciral. glede na slike po netu bo mel reciver dovol zraka, če mu dam levo in desno 3cm in na vrhu 5cm. spredaj in zadaj odprto. tole mu nebi smelo bit vroče.

prva opcija tv je na steni. center zvočnik pod tvjem mogoče par cm nad mizico. v tem primeru ni potrebe po štemanju, ker bo itak skril kable zvočnik. juhej. reciver ma spodaj svojo poličko. pod njim predal in na vsaki strani vrata ki se stransko odpirata
krnekaj-foto_43117_13359367_18307349.jpg

to pa še druga varjanta. 15cm višja omarica, tv na stojalo. center zvočni in reciver pa vsak na svoji polici spodaj.

krnekaj-foto_43117_13359367_18307350.jpg

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
odločitev je že padla, tut nova omarica je zrisana za rahlimi spremembami. zdaj bo 45 višina
tv bo na steni, zašteman kanal za hdmi, napajalni in kompozitni kabl. (siscer sem tudi razmišljl o lesenem nosilcu za katerim bi bili kabli. mogoče se še odločim za to če nebo šlo štemanje po načrtih) ostalo bo itak vse preko reciverja. na zadnji strani omarce bo na enem delu prostor za prenapetostno zaščito in vičnice, tako da bo lepo urejeno in kabli skriti. verjetno tudi prostor za wlan ruter.
uglavnem ko bo zadeva izdelana in v pogonu objavim slike.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če boš že štemal steno, potem poštemaj za eno ali pa dve debelejši cevi in v cevi daj kable!
Kolega je tudi bil "pameten" pa rekel eh sej ne rabim vseh kablov, en hdmi pa scart in napajalni pa je to to. Zdej mu pa še 2 po vrhu stene visita, ker me ni poslušal;)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
v steni bo kanal glih zaradi premira če bo treba kak scart ali kako drugo starodobno zadevo potegnit.
drugače pa dejansko nerabim drugega kot hdmi, kompozit in anteno.
itak ma reciver 4 hdmi vhode, 2 kompozitna in ene 5 koaksov.
tako da si težko predstavljam da bom kdaj te vhode porabil..
pomojem maksimalno 3hdmi in je to to.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
no če boš imel plac za še kak kabel potegent pol ni panike.

Jst osebno imam rajš siol tv mimo receiverja speljano direkt na tv. Če pa se mi zalušta siol tv na receiver poslušat, ga pa samo prižgem in mi tv avtmatsko sam pošlje audio na receiver. Al pa če imaš v ta namen speljan en optični kabel.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.529
435
83
To zdej misliš.
Ko boš recimo hotel internet radio poslušat prek reciverja (zaradi boljše reprodukcije) sliko pa gledat od PC boš pa dodatne kable rabil.
Kar je trenutno za priklopit se bo enkrat zamenjalo. Enostavno ne sme noben kanal bit sam, kaj šele take dimenzije, da gre le trenutno potrebno skozi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.680
113
uf ne preveč gledat v prihodnost. takrat ko se bojo menjavali priključki mene nebo več tam 100%.
internetnega radija ne poslušam ( v bistvu nobenega) računalnik bo v sosednji sobi in ima svoje zvočnike
TV ni preko siola in tudi nikoli nebo (predaleč od centrale), trenutno ( in kot kaže bo še dolgo) je ario, ki rabi samo anteno in CI kartica v tv-ju za odklep kanalov.
torej ta vprapšanja so rešena.
edino kaj načrtujem dodatno priklopit je 1x stari xbox na kompozitne, 1x xbox 360 slim na hdmi in pa mogoče HTPC na hdmi.
to je pa tudi vse :D
kanal bo pa itak najverjetneje 5x10 ali mogoče 5x5cm kar verjamem da je vrhglave dovolj za marsikateri kabl.

Nazadnje urejeno:

Podobne teme